Tegelsnijders van Norton Clipper, hoe gebruik je deze?

Geschreven door Ronald 15-03-2024 0 Reacties Alles over steenknippers,Inframaterieel,Bouwplaatsinrichting,

Visser Assen – sinds enige tijd onderdeel van de AIC Visser Groep – houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met het aanbieden van machines en gereedschappen om het leven op de bouwplaats zo gemakkelijk mogelijk te maken. En in maart 2024 hebben wij de tegelsnijders van Norton Clipper aan ons omvangrijke assortiment toe te voegen. Maar wat is nu precies een tegelsnijder en wat kun je er allemaal mee? Dat lees je allemaal in dit uitgebreide blogartikel.

 

Tegelsnijders van Norton Clipper | AIC Visser

 

Met een tegelsnijder kun je snel een grote vloertegel of wandtegel op de juiste maat knippen. En dat zonder stofvorming of wateroverlast. Bovendien ben je niet afhankelijk van al dan niet mobiele stroomvoorziening.

 

Tegelsnijders bekijken ►

 

Norton Clipper CTM-serie: dé tegelsnijder voor al je soorten tegels

Norton Clipper, een onder de vlag van het Franse concern Saint-Gobain opererende fabrikant van bouwmachines, heeft vorig jaar zijn tegelsnijders op de markt geïntroduceerd. De CTM-serie is een lijn van drie verschillende snijapparaten voor het op maat snijden van grote wand- en vloertegels. De CTM 640, CTM 935 en CTM 1200 zijn drie verschillende tegelsnijders waarmee je zowel recht als diagonaal keramische en natuurstenen tegels op maat kunt snijden. Een van de belangrijkste onderdelen van een tegelsnijder is het snijwiel. Daarom heeft Norton Clipper hun drie modellen uitgerust met een met Tungsten Carbide gehard stalen snijwiel. Met behulp van dit snoeiharde materiaal snijd je als met een mes door de boter in geglazuurde tegels.

 

Tegelsnijapparaat voor verschillende formaten tegels

De Norton Clipper CTM-serie is te bestellen in drie verschillende uitvoeringen. De grootste tegelsnijder in de serie, De Norton Clipper CTM 1200, biedt een snijlengte van 1200 mm voor grote, dikkere tegels. Dankzij het grotere snijwiel heeft dit model een maximale snijdiepte van maar liefst 23 mm. De kleinste tegelsnijder die Norton Clipper op de markt heeft gebracht, is de CTM 640. Deze weegt slechts 11.4 kg, is gemakkelijk te tillen en biedt met een snijdiepte van 15 mm nog altijd goede prestaties. De middenmoter is de Clipper CTM 935, die met een snijdiepte van 20 mm en een snijlengte van 935 mm zich niet hoeft te schamen tegenover vergelijkebare tegelsnijders op de markt.

 

Tegelsnijders CTM van Norton Clipper | AIC Visser Groep

 

De visie van Saint-Gobain Abrasives op hun eigen professionele tegelsnijders

Bij Saint-Gobain Abrasives, het Franse moederbedrijf van Norton Clipper, zijn ze vol lof over de uitbreiding van hun productassortiment. "Onze visie is om het Go-To merk te worden voor alle professionele zaag-, boor-, slijp- & schuurmiddelen in de bouw en oplossingen te bieden voor elke toepassing", zo verklaart Benjamin Drianno, BM Channel Manager, EMEA bij Saint-Gobain Abrasives.

 

"Het assortiment tegelsnijders stelt ons in staat tegelzetters en vloerspecialisten optimale oplossingen te bieden voor gebruik op locatie. Dit naast ons huidige assortiment diamantzaagbladen en tegelzaagmachines voor het zagen van keramische en porseleinen tegels. Het beknopte assortiment biedt tegelzetters een flexibele oplossing op het gebied van snijcapaciteit en wendbaarheid op locatie."

 

Tegelsnijmachines met elkaar vergeleken

Om de drie verschillende tegelsnijders met elkaar te kunnen vergelijken, hebben wij ze even voor jou tegenover elkaar gezet. Bekijk hieronder de specificaties van de drie modellen:

 

  Tegelsnijder Norton Clipper CTM 640 | AIC Visser groep
Tegelsnijder CTM 640
Tegelsnijder Norton Clipper CTM 935 | AIC Visser groep
Tegelsnijder CTM 935
Tegelsnijder Norton Clipper CTM 1200 | AIC Visser groep
Tegelsnijder CTM 1200
Artikelnummer 131536 131537 131538
Maximale snijlengte 640 mm 935 mm 1200 mm
Max. snijlengte diagonaal 450 x 450 mm 660 x 660 mm 840 x 840 mm
Minimale snijdikte 3 mm 3 mm 3 mm
Maximale snijdikte 15 mm 20 mm 23 mm
Aanbevolen tegel 45 x 45 cm 66 x 66 cm 84 x 84 cm
Diameter snijwiel ø 18 mm ø 18 mm ø 22 mm
Instelbare hoekaanslag 0 - 45 graden 0 - 45 graden 0 - 45 graden
Gewicht 11,4 kg 14,25 kg 30,95 kg
  Bekijken ► Bekijken ► Bekijken ►

 

Het snijden van tegels met een professionele tegelsnijder

Als je een vloertegel of een wandtegel op maat wilt krijgen, dan zijn er verschillende manieren in omloop. Zo kun je een tegel inkorten met behulp van een tegelzaagmachine (nat, vies en stoffig), een haakse slijper (veel stof), een tegelzaagmachine met geïntegreerde stofafzuiging of dus een tegelsnijder. Een tegelsnijder is een milieuvriendelijk en schoon alternatief voor de andere drie methoden. Maar hoe krijg je nu een tegel op maat met een tegelsnijder?

 

In dit verhaal gaan we uit van een veelgebruikte tegel, een vierkante tegel met de afmetingen 60 bij 60 cm. Een tegel met deze afmetingen is meestal een vloertegel. Dit is wel een belangrijk gegeven, want een vloertegel heeft een hardere toplaag dan een wandtegel. Het op maat knippen kost dan ook meer moeite.

 

Denk vervolgens na of je deze tegel recht wilt gaan knippen of juist diagonaal. Wil je deze tegel gewoon recht op maat snijden, dan kun je dit uitstekend doen met de CTM 640 van Norton Clipper. Deze biedt immers een rechte snijlengte van 640 mm. Wil je dezelfde tegel echter diagonaal snijden, dan heb je minimaal 85 cm aan snijlengte nodig. Omdat dit niet mogelijk is met de CTM 640, zul je op zijn minst het tussenmodel moeten gebruiken, de CTM 935 van Norton Clipper. Deze biedt een diagonale snijlengte van maar liefst 660 bij 660 mm.

 

Meer weten over de tegelsnijders van Norton Clipper? Bekijk bovenstaande video!

 

Professionele tegelsnijder van Norton Clipper: de conclusie

Zoals je hierboven al uitvoerig hebt kunnen lezen, vormen de tegelsnijders van Norton Clipper een uitstekende uitbreiding op ons bestaande assortiment. Hiermee hebben we nu eindelijk een milieuvriendelijk en schoon alternatief weten te vinden op bestaande zaagmethoden voor geglazuurde tegels. En dat zónder dat het je een cent aan stroom kost. Het enige dat je nodig hebt, is je eigen spierkracht. In plaats van 230 volt, gebruikt een tegelsnijapparaat slechts een paar boterhammen met kaas, die je zojuist hebt gegeten.

 

Tegelsnijders bekijken ►

Ook interessant
Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Ronald 11-04-2024 0
In de wereld van de bouw is veiligheid geen luxe, maar een absolute prioriteit. Met de opkomst van hoogbouwprojecten en complexe bouwlocaties is het w...
Lees meer
Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Ronald 04-04-2024 0
Het werken op hoogte brengt natuurlijk altijd gevaren met zich mee. Want als je naar beneden valt, kun je je lelijk verwonden. Het kan zelfs de dood t...
Lees meer
Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Ronald 29-03-2024 0
AIC Visser loopt al sinds de oprichting voorop wanneer het gaat om producten die het zware werk op de bouwplaats zo aangenaam mogelijk weten te maken....
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600