Stroom op de Bouwplaats Aanvragen: Tips & Instructies

Geschreven door Ronald 03-11-2023 0 Reacties Alles over bouwmeterkasten,Bouwplaatsinrichting,

Gefeliciteerd, je staat op het punt om een spannend bouwproject te beginnen! Of je nu een nieuw huis bouwt, een commercieel pand ontwikkelt of een renovatieproject start, een van de eerste dingen die je moet regelen, is de stroomvoorziening. In dit artikel zullen we je door het proces leiden van het aanvragen van stroom op een bouwplaats, zodat je snel en veilig aan de slag kunt.

 

Tijdelijke stroomaansluiting bouw regelen | Visser Assen

 

Om lekker te kunnen werken op de bouwplaats, is een tijdelijke stroomaansluiting een ware must. Denk alleen maar aan alle elektrische machines die op de bouwplaats worden gebruikt, zoals een lichtmast of een betonmolen. Om nog maar te zwijgen over belangrijke randzaken als een koffiezetapparaat of een bouwradio. Hoe je zo'n tijdelijke stroomaansluiting moet regelen, lees je in dit blogartikel.

 

Stap 1: Identificeer je behoeften

Voordat je begint met het aanvragen van stroom, moet je een duidelijk beeld hebben van je elektrische behoeften op de bouwplaats. Denk aan zaken als de vereiste capaciteit, de locatie van de aansluiting(en) en de duur van de stroomvoorziening. Het is essentieel om deze informatie te verzamelen voordat je verder gaat.

 

Stap 2: Regel je aansluiting online

Om snel een tijdelijke stroomaansluiting aan te vragen, kun het je beste naar de website Mijnaansluiting.nl surfen. Via deze site kun je gemakkelijk en snel een aanvraag indienen bij een aantal verschillende netbeheerders. Mocht je nog geen account hebben bij Mijnaansluiting.nl, dan kun je gemakkelijk een account aanmaken via de knop ‘Account maken’. Bij het aanvragen van een aansluiting via Mijnaansluiting.nl, krijg je drie opties: optie nummer 1 is Permanent, voor een vaste aansluiting. Optie nummer 2 is Bouw, voor een voorlopige bouwaansluiting op de gewenste locatie. De derde en laatste optie #is een tijdelijke oplossing, die voor evenementen is bestemd.

 

Stap 3: Lever de benodigde informatie aan

Het energiebedrijf zal je vragen om enkele formulieren in te vullen en documentatie te verstrekken om je aanvraag te voltooien. Naast capaciteit heb je ook het adres van de betreffende locatie nodig, de gewenste aansluiting, de plattegrond waar de meterkast op staat, de foto van de meterkast, de contactpersoon en de week wanneer het bij voorkeur mag worden uitgevoerd.  Zorg ervoor dat je alle gevraagde informatie verstrekt, inclusief de locatie van de bouwplaats, het geschatte stroomverbruik en de verwachte duur van de aansluiting.

 

Stap 4: Betaal de kosten

Aan het aanvragen van een tijdelijke elektrische aansluiting kunnen kosten verbonden zijn. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten en ze op tijd te betalen volgens de instructies van de netbeheerder. Dit is meestal een eenmalige vergoeding, maar het kan variëren afhankelijk van je locatie.

 

Stap 5: Wacht op goedkeuring

Nadat je je aanvraag hebt ingediend en de kosten hebt betaald, moet je wachten op goedkeuring van het energiebedrijf. De tijd die nodig is voor goedkeuring kan variëren, dus wees geduldig. Het is een goed idee om je aanvraag ruim van tevoren in te dienen om vertragingen te voorkomen.

 

Stap 6: Installatie van de tijdelijke stroomvoorziening

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, zal de netbeheerder overgaan tot de installatie van de tijdelijke elektrische aansluiting op de bouwplaats. Zonder meterkast kan de netbeheerder echter niets aansluiten. Het is daarom aan te raden om de meterkast alvast aan te schaffen en te plaatsen op de gewenste plek. Na goedkeuring van je aanvraag zal de netbeheerder de hoofdstroomkabel aansluiten in het netbeheerdersdeel van je bouwmeterkast. Zo kan het energiebedrijf het exacte stroomverbruik registreren en doorberekenen.

 

Bouwmeterkasten bekijken ►

 

Stap 7: Veiligheid en naleving

De veiligheid van de tijdelijke stroomvoorziening is van het grootste belang. Zorg ervoor dat deze voldoet aan alle veiligheids- en bouwvoorschriften. Je kunt worden gevraagd om een elektrische inspectie te laten uitvoeren om te controleren of alles correct is geïnstalleerd en veilig werkt. Dit is een cruciale stap om ongelukken te voorkomen.

 

Stap 8: Gebruik en onderhoud

Nadat de tijdelijke stroomvoorziening is geïnstalleerd en goedgekeurd, kun je deze gebruiken voor je bouwwerkzaamheden. Het is essentieel om de stroomvoorziening op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Dit omvat het regelmatig controleren op eventuele problemen, het vermijden van overbelasting en het nemen van voorzorgsmaatregelen om de stroomvoorziening te beschermen tegen beschadiging.

 

Conclusie

Het aanvragen van stroom op een bouwplaats mag dan wel een administratieve taak lijken, maar het is een cruciale stap om je bouwproject soepel te laten verlopen. Door de bovenstaande stappen te volgen en nauw samen te werken met je lokale energiebedrijf, kun je ervoor zorgen dat je tijdig toegang hebt tot de benodigde stroom om je project succesvol te voltooien. Vergeet niet om te voldoen aan alle veiligheids- en bouwvoorschriften om ervoor te zorgen dat alles veilig en probleemloos verloopt. Veel succes met je bouwproject!

 

 

 

Bouwmeterkasten bekijken ►

Ook interessant
Gladheidsbestrijding verplicht?

Gladheidsbestrijding verplicht?

Ronald 27-11-2023 0
De maand december staat inmiddels voor de deur, en dat kan maar één ding betekenen: de winter komt er weer aan! Naast een paar feestdagen, die dit jaa...
Lees meer
Wattsun Dock+ vs. Instagrid ONE Max: een diepgaande vergelijking

Wattsun Dock+ vs. Instagrid ONE Max: een diepgaande vergelijking

Ronald 23-11-2023 0
Beste bouwprofessional, als je op zoek bent naar de ideale draagbare stroomoplossing voor jouw werkzaamheden, ben je waarschijnlijk al wel op de hoogt...
Lees meer
Breng je bouwlaser(s) in de kerstVAkantie

Breng je bouwlaser(s) in de kerstVAkantie

Ronald 20-11-2023 0
Geniet zorgeloos van je kerstvakantie terwijl wij je bouwlaser(s) van Spectra onderhouden! Bij Visser Assen, het enige geautoriseerde Spectra Servicec...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600