Emissievrij bodems verdichten: de oplossingen van Visser

Geschreven door Ronald 13-03-2020 0 Reacties Alles over trilplaten,

Emissievrij werken met trilplaat en trilstamper op accu | Visser Assen

 

In Nederland lopen wij aardig voorop als het gaat om milieumaatregelen. Zo mogen wij nu nog maar met maximaal 100 km per uur over de snelweg rijden en moeten wij versneld van het gas af. Bovendien liggen veel bouwprojecten stil, omdat de bouw zou leiden tot een te hoge uitstoot van stikstof. Om er nu voor te zorgen dat je wel ergens als stratenmaker aan de slag mag, heeft Wacker Neuson een groot aantal professionele producten ontwikkeld die werken op een accu. In dit blogartikel gaan wij wat dieper op deze nieuwe materie in.

 

Trilstampers op accu van Wacker

Wacker Neuson is een bedrijf dat wereldwijd voorop loopt als het gaat om duurzame oplossingen. Groot en befaamd geworden met de trilstamper, bracht deze Duitse wereldmarktleider al in 2016 de allereerste trilstamper op accu op de markt. De eerste twee modellen waren de AS30e en de AS50e. Twee trilstampers die vandaag de dag nog altijd in het leveringsprogramma van Wacker Neuson zijn opgenomen.

 

Dat ze van Wacker Neuson met een gerust hart pioniers mogen worden genoemd, lijdt geen twijfel. Natuurlijk, de eerste modellen trilstampers op accu waren nog niet zo goed als de huidige sleuvenstampers. Zo waren de accu's nog een behoorlijk stuk minder ontwikkeld dan de accu's in de nieuwste modellen. Veel stratenmakers en andere potentiële klanten waren in het begin dan ook nog behoorlijk sceptisch over de stampers met een accu.

 

Gelukkig zijn we inmiddels alweer een jaar of vier verder, en de ontwikkeling van accu's met lithium-iontechniek, en die in de machines van Wacker Neuson in het bijzonder heeft beslist niet stilgestaan. Wat heet! In de afgelopen jaren heeft de Duitser numero 1 leverancier van bouwmachines echte reuzenstappen gezet op het gebied van hun bestratingsmachines met een elektromotor onder de kap.

 

Inmiddels zijn we alweer een aantal accu's verder en is de capaciteit en de werkduur met een volle accu enorm verruimd. Was de eerste accu – de BP600 – een accu die het slechts een kwartiertje volhield, tegenwoordig hebben wij als standaard accu de BP1000. Met deze accu kun je maar liefst drie kwartier achter elkaar werken met trilstamper AS30e van Wacker. Goed voor 495 strekkende meters. In model AS50e is deze accu goed voor een half uur achtereen werken, oftewel 342 strekkende meters.

 

De nieuwste innovatie op accugebied is de BP1400 van Wacker Neuson. Dit is een accu met een capaciteit van maar liefst 1400 Wh, goed voor meer dan een uur werken met je AS30e van Wacker (693 meter) en een kleine drie kwartier met de AS50e (479 meter). Zoals je kunt zien, worden de accu's van Wacker Neuson steeds krachtiger. De werktijd op een volle accu wordt langer en langer. Hoewel de techniek dus nog redelijk in de kinderschoenen staat, zijn de kinderziekten er inmiddels wel uit.

 

Trilplaat op accu van Wacker Neuson

Nu de trilstamper op accu van Wacker Neuson overal volop aan het werk is, kan de andere belangrijke machine voor het verdichten van grond natuurlijk niet achterwege blijven: de trilplaat. En daarom hebben de Duitse topinnovators in het voorjaar van het jaar 2018 de elektrische trilplaat op accu gelanceerd. Een sleeptriller die alle voordelen van sleepmodel trilplaat biedt, maar dan zonder de uitstoot van schadelijke stoffen.

 

Het eerste model accu-trilplaat van Wacker Neuson was de AP 1850e. Een compacte sleeptriller met een slagkracht van 18 kN bij een werkingsbreedte van maar liefst 50 cm. Hiermee was de eerste allround en breed inzetbare trilplaat geboren. Een sleeptriller die je met een gerust hart in nauwe binnenruimten zijn werk kunt laten doen. Want zonder de uitstoot van schadelijke gassen heeft niemand last van ademnood.

 

Al binnen een jaar bleek er nog genoeg ruimte te zijn om een tweede model trilplaat te ontwikkelen. Een sleeptriller die een behoorlijk stuk krachtiger is dan het oermodel op accu. En zie daar, de AP 2560e zag het levenslicht. Een elektrische trilplaat op accu met een slagkracht van maar liefst 25 kN. En dat bij een werkingsbreedte van wel 60 cm!

 

Mocht je nog bang zijn dat de accu van zo'n accu-trilplaat snel de geest geeft, dan kunnen we je gelukkig geruststellen. Zo is een AP 1850e met accu BP 1000 goed voor maar liefst 810 vierkante meter aan bodemverdichting. Met de splinternieuwe accu BP 1400 onder de kap is de capaciteit nog indrukwekkender. Met de BP 1400 onder de kap houdt de AP 1850e het pas na 1.134 m2 voor gezien.

 

Op het veld staat de AP 2560e eveneens zijn mannetje. Omdat deze trilplaat een veel grotere slagkracht heeft, is bij dit model sleeptriller de accu na een flinke 400 vierkante meter weer aan een laadbeurt toe. Dit is het geval bij de lichtere accu, de BP 1000. Voed je deze krachtpatser met de sterkste accu van dit moment – de BP 1400 – dan kun je met deze trilplaat maar liefst 566 m2 grond verdichten.

 

Samen werken we aan een schone toekomst

Met de aanschaf van een grondverdichter van Wacker Neuson op accu zet je een eerste belangrijke stap om samen te werken aan een schone toekomst. En dat is niet onbelangrijk, nu we allemaal een steentje moeten bijdragen om de uitstoot van stikstof en kooldioxide terug te dringen.

 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer producten die normaliter uitstoot veroorzaken. Gelukkig staat de techniek nooit stil en komen er telkens nieuwe machines bij die werken op een accu. Een machine die eerder nog werd aangedreven door een 'vuile' benzinemotor, komt nu steeds vaker op de markt met een elektromotor. Zo bieden wij je de keuze uit een grote verscheidenheid aan tuinmachines op accu van Stihl. Bovendien komt binnenkort de eerste 'echte' bandenzaag op de markt, een doorslijper met een schijfdiameter van maar liefst 350 mm op de markt. Houd onze site dus in de gaten voor het heetste emissievrije nieuws!

 

Alle emissievrije producten bekijken ►

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600