Trimble HoloLens XR10 ideaal voor offshore-industrie

Geschreven door Ronald 24-08-2020 0 Reacties

Trimble Hololens XR10 voor offshore-industrie | Visser Assen

 

Met de HoloLens XR10 van Trimble betreedt zowel deze Amerikaanse producent als wij van Visser Assen een geheel nieuwe markt. Deze vorm van 'mixed reality' blijkt namelijk bijzonder effectief voor de offshore-industrie.

 

Met de HoloLens XR10 werk je op grote afstand samen

De XR10 is inmiddels in de armen gesloten door een zeer grote, van oorsprong Deenseoffshore-onderneming. Semco Maritime zegt aan een oplossing te werken om vanaf een grote afstand samen te werken met als doel stilstand zoveel mogelijk terug te dringen. Hiervoor test het bedrijf verschillende apparaten met augmented reality, om zo op afstand optimaal samen te kunnen werken tussen offshore-servicemonteur en specialisten op het vaste land. Zo draagt een technicus bijvoorbeeld de XR10 van Trimble – een apparaat dat de HoloLens 2-bril van Microsoft integreert in een bouwhelm – terwijl hij rondloopt op een offshore-installatie in de Noordzee.

 

Op hetzelfde moment kunnen serviceteams aan land precies meekijken met wat de technische ziet. "Veel service en onderhoud aan onze installaties vergen speciale kennis, maar het hoeft niet per se lang te duren om het uit te voeren", zegt Bjarke Nordsen, werktuigbouwkundig ingenieur bij Semco Maritime. "Als we het offshore personeel uitrusten met een HoloLens of een vergelijkbaar apparaat, kan een groot deel van deze taken worden uitgevoerd door personeel ter plaatse met hulp op afstand van onze experts aan land."

 

De technicus aan de wal kan het blikveld van de monteur op zee in zich opnemen en vervolgens tekenen of schrijven in een virtuele laag die de technicus op die plaats via de bril boven op de echte wereld kan zien. "We besparen nu al tijd en geld met de deelnemers aan ons testprogramma. En zo hebben we ondanks de reisbeperkingen dankzij COVID-19 gewoon onze werkzaamheden kunnen uitvoeren", zegt Alexia Jacobsen, innovatieleider bij Semco Maritime.

 

"Naarmate we meer ervaring opdoen en meer gegevens gaan toevoegen in de digitale laag, verwachten we het reizen aanzienlijk te verminderen bij elke stap, van productontwikkeling en inbedrijfstelling tot onderhoud."

 

HoloLens XR10 van Trimble bespaart tijd en geld

Semco Maritime is bovendien van mening dat fabrieksacceptatietests – FAT's – kunnen profiteren van samenwerking op afstand. Eerder dit jaar monteerde de offshore-onderneming apparatuur in zijn fabriek in Singapore, maar vanwege COVID-19 kon de FAT niet worden uitgevoerd, waardoor de levering aan de klant vertraging opliep. Volgens Sai Thane Han, teamleider inbedrijfstelling van Semco, kan samenwerking op afstand via Augmented Reality de weg naar de toekomst zijn.

 

"Wanneer we samenwerking op afstand gebruiken voor FAT, hoeft de klant maar één persoon te sturen, en kan de rest van hun team deelnemen aan een Teams-vergadering en hun collega begeleiden bij het uitvoeren van de taken van hun expertise. Het proces zal goedkoper zijn en in de meeste gevallen kunnen we de voltooide apparatuur eerder verzenden"

 

Samenwerking op afstand vindt plaats via een reguliere Microsoft Teams-vergadering, waaraan indien nodig verschillende specialisten deelnemen. Semco Maritime heeft tests uitgevoerd met verschillende apparatuur en digitale opstellingen, bijgestaan ​​door het Deense bedrijf Virsabi, een specialist in virtuele en augmented reality-oplossingen.

 

Trimble HoloLens XR10 bekijken ►

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600