Vacuüm tegeltiller Probst Speedy VS140: alle ins en outs

Geschreven door Ronald 21-03-2024 0 Reacties Inframaterieel,Alles over transportmaterieel,

Het afgelopen jaar – 2023, om precies te zijn – is voor Visser Assen in alle opzichten een bijzonder jaar geweest. Niet alleen zijn we met AIC uit Harderwijk gefuseerd tot de AIC Visser Groep, ook zijn de trotse importeur geworden van het merk Probst. Nu voerden wij de producten van dé innovator op het gebied van inframaterieel al heel wat jaren, maar met het zojuist verworven importeurschap kunnen we de klant nóg beter van dienst zijn. Daarom hebben we de maand februari 2024 uitgeroepen tot Probst-maand. In iedere blog zetten we een ander product of productgroep van deze Duitse fabrikant in de schijnwerpers. Deze week is het de beurt aan de Speedy VS140 van Probst.

 

VAcuüm tegellifter Probst Speedy VS140 | AIC Visser Groep

 

De Speedy van Probst is al zeker een jaar of 25 een begrip in de wereld van de vacuüm liftsystemen. Probst was zeker niet de eerste fabrikant die met een vacuümlift ten tonele verscheen – deze eer valt het Nederlandse bedrijf Hamevac al ten deel –, maar Probst is hier zeker wel een van de grootste spelers op het mondiale straattoneel. Wil je meer weten over deze verbluffende techniek, lees dan gauw verder!

 

Vacuüm tegeltiller Probst Speedy VS-140/200 bekijken ►

 

Van Probst Speedy VS-75 naar de krachtpatser VS-140/200

Probst heeft de bestratingsscene veroverd met de Speedy-serie, en de evolutie ervan is ronduit indrukwekkend. De oorspronkelijke Speedy Speedy VS75 maakte al in de vroege jaren 2000 furore door met twee personen grote tegels tot 75 kilo moeiteloos te verplaatsen en te leggen. Maar Probst stopte daar niet; ze gingen verder en verbeterden het concept.

 

De nieuwste telg in de Speedy-familie, de VS-140/200, tilt de lat naar ongekende hoogten. Met deze krachtpatser kun je nog steeds samen met een collega grote tegels verplaatsen, maar nu tot wel 140 kilo. En hier komt het spannende deel: als je een minikraan of shovel gebruikt en een extra sterk hijsoog met ketting toevoegt, kun je moeiteloos lasten tillen tot maar liefst 200 kilo. Ja, je leest het goed, 200 kilo! Dat is een game-changer als het gaat om efficiëntie op de bouwplaats.

 

Vacuüm tegeltiller met snelwisselsysteem, voor ultieme flexibiliteit

Wat de Speedy VS140/200 echt onderscheidt, is het geavanceerde snelwisselsysteem. Stel je voor dat je razendsnel van zuignap kunt wisselen, waardoor je deze krachtige tegeltiller kunt aanpassen aan de specifieke eisen van jouw werkzaamheden. Of je nu bezig bent met tegels, betonplaten of een ander zwaar materiaal, de Speedy staat paraat om de klus te klaren.

 

Vacuüm tegellifter Probst Speedy VS-140/200 | AIC Visser Groep
 

 

Vacuümlift Probst Speedy staat voor tilgemak en wendbaarheid

Een andere opvallende upgrade aan de nieuwste Speedy is de speciale handgreep die nu 90 graden draaibaar is. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor het nauwkeurig leggen van lange tegels en het strak aanleggen langs muren. Voorheen een uitdaging, nu een fluitje van een cent met de verbeterde wendbaarheid van de Speedy. Dat is nog eens vernuftige vooruitgang waar je op kunt rekenen.

 

Tegeltiller Probst vacuüm Speedy VS-140/200 op netstroom of extern aggregaat

Om deze sublieme vacuüm hefunit zijn werk te laten doen, heeft deze natuurlijk wat power nodig. Je bent dus afhankelijk van een goede stroomvoorziening. Het grote voordeel van de Speedy VS-140/200 van Probst is dat deze is uitgevoerd met een standaard CEE-stekker. Dit houdt in dat je deze vacuüm tegeltiller met behulp van deze tweepolige stekker gewoon op het lichtnet (230 volt dus) kunt aansluiten. Krachtstroom drie fasen (400 volt) is dus niet vereist. Omdat de stroomkabel van de Speedy betrekkelijk kort is, zul je nog wel een extra verlengkabel moeten aanschaffen.

 

Probst Speedy VS-140/200 mt verlengsnoer | AIC Visser Groep
De Probst Speedy VS-140 wordt standaard gebruikt met een verlengsnoer

 

Vind je het maar lastig, telkens te moeten uitkijken voor een lang verlengsnoer over je werkterrein of ben je bang voor struikelgevaar? Dan kun je deze vernuftige vacuümlift voor tegels uitbreiden met een speciale hijsbeugel, de Power-Rack VS-PR van Probst. Zo wordt het mogelijk gemaakt om de Speedy VS-140 door middel van een extern aggregaat van stroom te voorzien. Zo ben je niet langer afhankelijk van het lichtnet.

 

Vacuüm tegellifter Speedy VS-140/200 van Probst: klaar voor actie?

Dus, ben je klaar om jouw bestratingsprojecten naar een hoger niveau te tillen? De Probst Speedy VS-140/200 staat voor je klaar, met zijn ongeëvenaarde kracht, flexibiliteit en gebruiksgemak. Het is niet zomaar een tegeltiller; het is de ultieme maatstaf in vacuüm tiltechniek.

 

 

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint in de wereld van bestrating, de Speedy is ontworpen om jouw werk te vereenvoudigen en efficiëntie te vergroten. Ervaar de revolutie van Probst en zorg dat jouw volgende project moeiteloos verloopt dankzij de Speedy VS-140/200. Wat houdt je nog tegen? Ga ervoor en maak korte metten met die zware tegels!

 

Vacuüm tegeltiller Probst Speedy VS-140/200 bekijken ►

Ook interessant
Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Randbeveiliging van SafetyRespect, een veilige keuze!

Ronald 11-04-2024 0
In de wereld van de bouw is veiligheid geen luxe, maar een absolute prioriteit. Met de opkomst van hoogbouwprojecten en complexe bouwlocaties is het w...
Lees meer
Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Alles wat je moet weten over randbeveiliging en valbeveiliging

Ronald 04-04-2024 0
Het werken op hoogte brengt natuurlijk altijd gevaren met zich mee. Want als je naar beneden valt, kun je je lelijk verwonden. Het kan zelfs de dood t...
Lees meer
Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Kanaallift van GUIL, hoe en wanneer gebruik je deze?

Ronald 29-03-2024 0
AIC Visser loopt al sinds de oprichting voorop wanneer het gaat om producten die het zware werk op de bouwplaats zo aangenaam mogelijk weten te maken....
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600