Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Vacuümzuiger Nemo Grabo, de onmisbare tool voor iedereen

Geschreven door Ronald 21-08-2020 0 Reacties

Nemo Grabo vacuümzuiger kopen | Visser Assen

 

Sinds kort is het assortiment op onze webshop uitgebreid met de ultieme tool voor bouwers, stratenmakers, zzp'ers en voor alle overige beroepsgroepen. Vacuümzuiger Nemo Grabo is namelijk een revolutionair gereedschap dat vrijwel alle materialen en objecten aantrekt als een magneet.

 

Vacuümzuiger voor tegels en vloertegels

De Nemo Grabo heeft in de korte tijd dat hij verkrijgbaar is al een trouwe schare fans opgebouwd. Met name in zijn thuisland USA is deze vacuümzuiger mateloos populair. Vele Amerikanen geven aan dat de Grabo het handigste gereedschap in hun bus is. Zo geven tegelzetters aan dat de Nemo Grabo de perfecte tool is voor het oppakken en plaatsen van een tegel. Zelfs grillig gevormde tegels van leisteen vormen geen enkel probleem voor deze vacuümzuiger.

 

Professioneel installateur Kyle is lyrisch over de Nemo Grabo: "Deze tool heeft een langdurig houvast, zelfs als de pomp al is uitgeschakeld", vertelt hij. "We hebben het gebruikt op een met zuur geëtst betonnen paneel, en de Grabo hield de meer dan 50 kilo zware tegel met gemak. Deze vacuümzuiger is licht en ergonomisch, vele malen handiger en beter dan traditionele vacuümzuigers met slangen en compressoren."

 

 

 

Nemo Grabo is ideaal voor glaszetters

Met behulp van deze vacuümzuiger kun je bijna alles zonder enige moeite pakken en verplaatsen. En niet alleen bouwmaterialen als tegels of vloerpanelen, maar bijvoorbeeld ook glas. Glazenzetters over de hele wereld hebben de Grabo dan ook inmiddels in de armen gesloten. De glaszetterswereld is nog altijd een vrij conservatieve markt. Verreweg het grootste deel van de huidige glaszetters werkt nog altijd met behulp van ouderwetse zuignappen met duimbediening. Prima oplossing natuurlijk, maar deze niet-aangedreven zuignappen werken helaas niet op ruiten met een profiel. Bovendien zijn deze zuignappen uiterst onbetrouwbaar als het glas een beetje stoffig is.

 

Moderne glasbedrijven die vaak op stoffige locaties aan het werk zijn, zijn dan ook maar wat blij met de komst van de Nemo Grabo. Zij kiezen met name voor deze vacuümzuiger om tijd te besparen en grote en dure stukken glas te monteren zonder de ruit voor montage helemaal te hoeven schoonmaken. De Nemo Grabo zorgt namelijk voor een constante aanzuiging terwijl de pomp aanstaat. Dit houdt in dat de aanzuiging constant kan blijven, zelfs wanneer de lucht op sommige plaatsen kan ontsnappen via minuscule stofdeeltjes. Deze moderne vacuümzuiger is dan ook vele malen veiliger dan de conventionele methoden.

 

Tegelzuiger voor een grote verscheidenheid aan steensoorten

Een vacuümzuiger of tegelzuiger zou natuurlijk niet zo mogen heten als ze niet uitermate geschikt zouden zijn om tegels van allerlei soorten steen mee te kunnen verplaatsen. Er is dan ook geen woord aan gelogen. De Nemo Grabo is dan ook een briljante vondst om (bijna) alle denkbare soorten steen mee te kunnen transporteren. Zo wordt deze vacuümzuiger al met groot succes ingezet bij verschillende bouw- en sloopbedrijven. Met de Grabo van Nemo kun je moeiteloos grote blokken beton en oude, gesloopte delen muur verplaatsen en afvoeren. Bovendien wordt deze tegelzuiger aan het werk gezet om betonnen elementen of complete rotsblokken mee te kunnen plaatsen.

 

Het is dan ook niet zo gek dat de vacuümzuiger Nemo Grabo inmiddels ook al massaal door stratenmakers wordt omarmd. Waar traditionele vacuümsystemen nog weleens steken wil laten vallen, hoef je je hier in het geval van de Grabo geen zorgen om te maken. Want met deze tegelzuiger wordt het straten met behulp van stoeptegels en siertegels een fluitje van een cent.

 

In tegenstelling tot plavuizen zijn straattegels in de meeste gevallen licht poreus, en daarom kunnen traditionele zuignappen niet effectief worden gebruikt om ze op te tillen. Voor de Nemo Grabo is dit echter geen enkel probleem, want deze vacuümzuiger is in staat zich aan de meeste soorten bestrating te hechten, inclusief poreuze materialen met patronen. Zo zuigt deze tegelzuiger zich zonder problemen vast aan materialen als baksteen (klein), beton, hardsteen, plavuizen, marmer, travertijn, keramiek en keien. Bovendien hecht de Grabo moeiteloos aan rubber tegels en zelfs kunststof.

 

Ook onze Oosterburen zijn zeer enthousiast over de Nemo Grabo tegelzuiger. Een van de grootste leveranciers van hoogwaardige gereedschappen voor bestrating en landschapsarchitectuur in Duitsland weet te vertellen dat Duitse bouw- en bestratingsbedrijven deze vacuümzuiger graag gebruiken voor het bestraten van trottoirs, opritten, patio's en nog veel meer.

 

Vacuümzuiger Nemo Grabo voor houten panelen | Visser Assen

 

Vacuümzuiger Grabo voor houten en gipsen panelen

Dat de Nemo Grabo een echte allemansvriend is, wordt je al snel duidelijk. Want deze tegelzuiger komt niet alleen uitstekend van pas bij het straten, glaszetten of vloerleggen, maar ook bij timmerwerkzaamheden. Want hoewel je zou denken dat het onmogelijk is om gebruik te maken van een zuignap als je een balk of plank van hout wilt dragen, zal de Grabo je ook ook op dit vlak versteld doen staan. Omdat de Nemo Grabo een vacuümzuiger is die een constante en krachtige zuigkracht biedt, wordt zelfs het heffen van houten panelen een klus waar je je hand niet voor omdraait.

 

Dankzij de pomp met een zuigerwerking van maar liefst 20 liter per minuut kan deze tegelzuiger zich zonder enige moeite hechten aan poreuze materialen als multiplex, hardboard, spaanplaat, gelamineerd hout en nog veel meer houtsoorten. Bovendien is de Nemo Grabo de enige vacuümzuiger ter wereld die zich weet te hechten aan gipsplaten en -panelen. Met behulp van deze vacuümtiller kunnen werknemers grote, volumineuze platen oppakken en plaatsen met een druk op de knop. Hierdoor wordt de kans op rugletsel aanzienlijk verkleind en kunnen de werknemers de panelen op een ergonomische en correcte manier dragen. Zo is het mogelijk om met je ene hand een gipsplaat op te pakken en te plaatsen, terwijl je met de andere hand het gipspaneel aan het houtwerk bevestigt.

 

Met een Nemo Grabo ben je in staat in je eentje een klus uit te voeren waar normaal minstens twee personen voor nodig zijn. Houtbewerkers en timmerlieden over de hele wereld kiezen dan ook voor deze tegelzuiger om hun werk een stuk gemakkelijker re maken, vervelende splinters te voorkomen en de productiviteit op de bouwplaats te verhogen.

 

Nemo Grabo als filmster

Ondanks het feit dat de Nemo Grabo nog niet zo heel erg lang op de markt is, heeft deze revolutionaire vacuümzuiger een trouwe schare fans opgebouwd. De vele gebruikers zijn dan ook zo enthousiast, dat ze hun lof niet onder stoelen of banken steken, maar hun toepassingen juist met de hele wereld delen. Bekijk hieronder enkele filmpjes waarin de vele toepassingen van de Grabo worden getoond:

 

Modderige en natte vloertegels, geen probleem!

 

Ook betontegels vormen geen geen obstakel

 

De Nemo Grabo lacht om onregelmatig gevormde keien

 

 

Deuren afhangen: het kan met de Grabo!

 

De Grabo hecht zich moeiteloos aan hout

 

Zelfs in het magazijn staat deze vacuümzuiger zijn mannetje!

 

Vele handen (en Grabo's!) maken licht werk

 

Zelfs Japan is aan de Nemo Grabo!

 

Heb je een deuk? De Grabo maakt je auto weer leuk!

 
 

Vacuümzuiger Nemo Grabo bekijken ►

 

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600