Zorg voor een veilige woonomgeving

Geschreven door Ronald 22-05-2023 0 Reacties Alles over verkeersborden,Wegbebakening,Alles over terreininrichting,

Meimaand is veiligheidsmaand bij Visser Assen. En waar denk je nu aan bij een leverancier van onder andere verkeersvoorzieningen en wegbebakening? Juist, aan veiligheid! In dit blogartikel vertellen wij je dan ook alles over hoe je voor een veilige omgeving kunt zorgen met behulp van onze verkeersvoorzieningen.

 

Schep een veilige buurt | Visser Assen

 

Een van de belangrijkste pijlers van wegbebakening wordt natuurlijk gevormd door verkeersborden. Een verkeersbord is natuurlijk met name ontworpen om de veiligheid in het verkeer flink te vergroten. Maar naast verkeersborden telt ons assortiment natuurlijk nog veel meer producten die je helpen de veiligheid in de omgeving te vergroten.

 

Verkeersmaatje Victor Veilig voor veilig buitenspelen

‘Victor Veilig’ is een veelvoorkomende term die wordt gebruikt om de populaire verkeersveiligheidspop te beschrijven. Dit is een felgekleurde pop met een vlaggetje in de hand snellere weggebruikers waarschuwt voor spelende kinderen. In ons land wordt deze fluorescerend gele pop ook wel vaak met de naam Verkeersmaatje aangesproken.

 

De term ‘Victor Veilig’ is vooral populair in Nederland en België, maar vergelijkbare poppen worden over de hele wereld gebruikt om de verkeersveiligheid te bevorderen. Zo wordt het Verkeersmaatje in landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk meestal ‘Safety Sam’ genoemd.

 

Victor Veilig is net na de eeuwwisseling in de Verenigde Staten ontwikkeld. Het Verkeersmaatje is in 2001 in eerste instantie als KidAlert! V.W.S. op de markt gekomen. Inmiddels daar dus Safety Sam geheten, is Victor Veilig al miljoenen keren over de toonbank gegaan.

 

De pop wordt vaak geplaatst langs wegen, op campings en andere gevaarlijke locaties om weggebruikers te waarschuwen voor potentieel gevaarlijke omstandigheden en om hun aandacht te vestigen op verkeersveiligheid voor kinderen. Door zijn opvallende verschijning en de aanwezigheid van een verkeersvest en een verkeersbord, wordt de pop gemakkelijk herkend door weggebruikers en kan deze helpen bij het voorkomen van ongelukken en het verminderen van aan verkeer gerelateerde risico's.

 

Hoewel de poppen vooral worden geassocieerd met verkeersveiligheid op de weg, kunnen ze ook worden gebruikt op andere locaties waar veiligheid een belangrijke rol speelt, zoals de camping of bij scholen. Maar ook de buitenschoolse opvang en nabewaking maken gretig gebruik van deze opvallende verkeerspop.

 

Verkeersmaatje Victor Veilig kopen ►

 

Fietsstraat: een veilige weg voor fietsers

Een fietsstraat is een weg die speciaal is ontworpen voor fietsers. Het is een straat waar de fietser centraal staat en waar automobilisten te gast zijn. Dit betekent dat de maximumsnelheid lager is dan op reguliere wegen en dat auto's de fietsers niet mogen inhalen.

 

Fietsstraten zijn herkenbaar aan het straatbeeld, bijvoorbeeld door het gebruik van een rode kleur op het wegdek en speciale borden. Daarnaast zijn fietsstraten vaak voorzien van andere faciliteiten die het fietsen aantrekkelijker maken, zoals goede verlichting, brede fietspaden en oversteekplaatsen voor fietsers.

 

Het doel van een fietsstraat is om fietsers een veilige en comfortabele route te bieden, zodat ze gestimuleerd worden om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit, minder verkeersdrukte en een gezondere levensstijl voor de gebruikers.

 

In Nederland zijn fietsstraten inmiddels een bekend fenomeen en worden ze steeds meer aangelegd. Ook in andere landen, zoals België, Duitsland en Denemarken, zijn fietsstraten in opkomst als onderdeel van een fietsvriendelijk mobiliteitsbeleid.

 

Wil je meer weten over de regels en maatregelen met betrekking tot een fietsstraat? Lees dan onze uitgebreide blog over de fietsstraat!

 

Veiligheid in de buurt dankzij WhatsApp Buurtpreventie

Het is bij veiligheid niet alleen belangrijk om te denken aan de veiligheid voor kinderen of fietsers, ook een prettige buurt draagt een steentje bij aan de veiligheid. Zeker je eigen woonomgeving moet natuurlijk een plek zijn waar je je gewoon veilig kunt voelen. Een WhatsApp-buurtgroep is een beproefde manier om de veiligheid in je buurt te vergroten.

 

WhatsApp Buurtpreventie is een initiatief waarbij buurtbewoners een WhatsApp-groep vormen om elkaar te waarschuwen voor verdachte situaties in de buurt. Het idee is om samen de buurt veiliger te maken door verdachte situaties snel te signaleren en te delen met de groep, zodat anderen in de buurt gewaarschuwd zijn en indien nodig actie kunnen ondernemen of de politie kunnen bellen.

 

WhatsApp Buurtpreventie is populair geworden omdat het laagdrempelig en eenvoudig te gebruiken is, aangezien de meeste mensen WhatsApp op hun smartphone hebben geïnstalleerd. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat WhatsApp Buurtpreventie geen vervanging is voor de politie of andere hulpdiensten, maar eerder een aanvulling daarop.

 

Het is ook belangrijk om de privacy van anderen te respecteren en alleen informatie te delen die relevant is voor de veiligheid van de buurt. Het is bijvoorbeeld niet nodig om persoonlijke informatie of details van verdachte personen te delen, aangezien dit kan leiden tot onterechte beschuldigingen of zelfs tot onveilige situaties voor onschuldige personen.

 

Het is aan te raden om heldere afspraken te maken over wat wel en niet gedeeld mag worden in de WhatsApp-groep en om de groep te beheren om ervoor te zorgen dat deze alleen gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Ook is het belangrijk om alert te blijven op de eigen veiligheid en niet zelf in te grijpen bij verdachte situaties, maar de politie te bellen als er acuut gevaar dreigt.

 

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Wil je met je buurt voorkomen dat men zelfs maar aan het plegen van een misdrijf durft te denken? Dan kunnen wij je van harte aanbevelen gebruik te maken van speciale WhatsApp-borden. Met behulp van deze speciale verkeersborden wordt het mensen met minder goede bedoelingen direct bij het betreden van de wijk erop geattendeerd dat er een WhatsApp-groep actief is in je buurt.

 

Verkeersbord 'WhatsApp Buurtpreventie' kopen ►

 

Ook interessant
Dakrandbeveiliging of valbeveiliging: de beste valpreventie bij monteren zonnepanelen

Dakrandbeveiliging of valbeveiliging: de beste valpreventie bij monteren zonnepanelen

Ronald 30-05-2023 0
In het laatste blogartikel van de VAkmaand die geheel in het kader is van veiligheid, willen we je graag iets meer vertellen over de veiligheid op en ...
Lees meer
Zorg voor een veilige woonomgeving

Zorg voor een veilige woonomgeving

Ronald 22-05-2023 0
Meimaand is veiligheidsmaand bij Visser Assen. En waar denk je nu aan bij een leverancier van onder andere verkeersvoorzieningen en wegbebakening? Jui...
Lees meer
Visser Assen en AIC gaan samen verder

Visser Assen en AIC gaan samen verder

Wim 15-05-2023 0
Visser Assen en AIC gaan samen verder als AIC Visser Groep   Visser Assen en Aannemers Inkoop Cent...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600