Veiligheid bij Visser Assen op de werkvloer

Geschreven door Ronald 08-05-2023 0 Reacties Visser Assen algemeen,Visser Assen,

Een van de belangrijkste knelpunten op de bouwplaatsen in Nederland en België is nog altijd de veiligheid. Gelukkig kun je bij Visser Assen zowel online als offline terecht voor alles en nog veel meer om het werken op de bouwplaats een stuk veiliger te maken. Dit gaat van steigers tot verkeersdrempels en van pbm’s tot valbeveiliging. Veel klanten vragen zich echter af hoe het bij ons, op de werkvloer van Visser Assen, met de veiligheid is gesteld. In dit speciale blogartikel vertellen wij je welke veiligheidsvoorschriften wij onszelf hebben opgelegd.

 

Veiligheid bij Visser op de werkvloer | Visser Assen

 

Visser Assen is een bedrijf met zo’n vijftig medewerkers. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het er bij ons aan toegaat wat veiligheid betreft? Lees dan snel verder!

 

Volop veiligheid in magazijn Visser Assen

Omdat wij van Visser Assen nu eenmaal ruime voorraden hanteren, hebben wij uiteraard een ruim magazijn tot onze beschikking. Hier zijn onze gemotiveerde magazijnmedewerkers de hele dag in de weer om de vele orders te verzamelen en op te sturen. Maar met een groot magazijn komt ook de verantwoordelijkheid.

 

“In een magazijn ligt het gevaar altijd op de loer”, legt Siebrand van Breden, algemeen directeur bij Visser Assen uit. “Een ongeluk schuilt natuurlijk altijd in een klein hoekje, en daarom hebben wij een groot aantal maatregelen genomen om het risico voor onze medewerkers, klanten en logistieke partner zoveel mogelijk te beperken.”

 

“Onlangs zijn al onze magazijnstellingen opnieuw gekeurd”, gaat Siebrand verder. “In het geval dat een stelling niet meer aan de eisen voldeed, is deze uiteraard direct vervangen. Bovendien zijn alle logistiek medewerkers dit jaar in een nieuwe bedrijfsoutfit gestoken. Hierbij hebben we gekozen voor comfortabele en opvallende werkkleding. Omdat iedereen weer een andere lichaamsbouw heeft, is de bedrijfskleding op de werknemer aangepast.”

 

Magazijn van Visser Assen wordt steeds veiliger

Siebrand krijgt bijval van onze collega Edwin van der Veen. “Onlangs is een collega met de heftruck in het magazijn tegen een steunpilaar gereden”, weidt de teamleider Logistiek bij Visser Assen uit. “Gelukkig is hierbij niemand gewond geraakt, maar toch hebben we direct gezocht naar een oplossing om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen. Hierop hebben wij alle stalen palen voorzien van stootbeveiliging.”

 

Stootbeveiliging magazijn VA | Visser Assen
Stootbeveiliging rondom pilaren in het magazijn van Visser Assen

 

“Op korte termijn worden op de kopse kanten van onze magazijnstellingen speciale doeken opgehangen”, zo vertelt Edwin. “Niet alleen kunnen wij met behulp van deze doeken onze stellingen een professionele uitstraling geven, ook is op deze doeken meetlat gedrukt. Op deze manier kan de heftruckchauffeur precies zien of de pallet qua hoogte past op de gewenste plek. Zo wordt voorkomen dat er dozen naar beneden vallen indien deze pallets te hoog zijn beladen.”

 

Scholing en BHV binnen Visser Assen

Op de werkvloer van Visser Assen is op het gebied van veiligheid veel veranderd. Maar om die veiligheid voor onze collega’s en klanten te kunnen blijven waarborgen, worden de medewerkers van Visser Assen regelmatig bijgeschoold. En omdat in het magazijn een constant in beweging zijnde samenspel is van goederenstromen, zijn de magazijnmedewerkers helemaal bij de les wanneer het gaat om de veiligheidsvoorschriften. Uiteraard is iedereen die gebruikmaakt van een heftruck in het bezit van een heftruckcertificaat.

 

“Het spreekt natuurlijk voor zich dat op een bedrijf als Visser Assen voldoende BHV’ers aan het werk zijn”, vertelt Siebrand. “Zo telt ons bedrijf maar liefst acht BHV’ers. Niet alleen in het magazijn, maar bijvoorbeeld ook op kantoor. In het geval van calamiteiten op de werkvloer, spoeden zij zich naar het slachtoffer om eerste hulp te verlenen.”

 

Uiteraard zijn in iedere ruimte binnen Visser Assen een of meerdere brandblussers aanwezig. Ook de nooduitgangen staan duidelijk aangegeven. Bovendien hebben wij op het buitenterrein een verzamelplaats ingericht, die duidelijk is aangegeven met een verzamelplaats-bord.

 

Veiligheid begint met een prettige werksfeer

Op de werkvloer is niet alleen de fysieke veiligheid belangrijk, ook de mentale veiligheid is van groot belang. Bij Visser Assen werken maar liefst vijftig medewerkers met allemaal verschillende achtergronden. Omdat iedereen zich prettig wil blijven voelen op de werkplek voelen, beschikt Visser Assen over een eigen vertrouwenspersoon.

 

Wanneer iemand even wat minder lekker in zijn of haar vel zit, kan hij of zij altijd even langsgaan bij deze vertrouwenspersoon. Onder vier ogen kun je daar je verhaal kwijt. Kleine opstootjes worden dan ook snel uitgepraat, zodat iedereen zich weer prettig en welkom voelt binnen de muren van Visser Assen.

 

 

 

Ook interessant
Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Ronald 14-06-2024 0
Huurders en huiseigenaren in ons land zitten massaal met de handen in het haar. Want ondanks de vermeende opwarming van de aarde, is het kouder en nat...
Lees meer
Land2Map: de ultieme oplossing voor landmeetkunde in AutoCAD

Land2Map: de ultieme oplossing voor landmeetkunde in AutoCAD

Ronald 13-06-2024 0
Stel je voor: je bent in het veld aan het meten en je hoeft nooit meer terug naar kantoor om tekeningen voor te bereiden. Klinkt als een droom, toch? ...
Lees meer
De werkelijke kosten van inefficiënte maatvoering

De werkelijke kosten van inefficiënte maatvoering

Ronald 06-06-2024 0
In de bouwwereld wordt iedereen voortdurend geconfronteerd met dezelfde uitdaging: een kleine winstmarge die op allerlei manieren kan worden afgeroomd...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600