Visser Assen introduceert de BouwTag

Geschreven door Ronald 04-02-2019 0 Reacties

 

Het is deze week weer tijd voor de tweejaarlijkse BouwBeurs, en we zijn blij verheugd dit jaar in Utrecht iets revolutionairs te kunnen tonen aan de vele duizenden bezoekers aan de BouwBeurs. Visser Assen komt namelijk met de BouwTag! Dit revolutionaire apparaatje helpt aannemers hun eigen materieel in een oogwenk te kunnen opsporen.

 

BouwTag: dé oplossing voor een zeer groot probleem

Iedere aannemer is wel bekend met het probleem. Het benodigde materieel moet zich ergens op een werk bevinden, maar waar? Alle werknemers bellen, mailen en/of appen gaat vele uren kosten, dus wordt het materieel maar elders ingehuurd of zelfs aangeschaft. Het werk moet immers door. Dankzij de uitvinding van de BouwTag is het zoeken naar vermist materieel nu voorgoed verleden tijd!

 

Traceertag traceert en lokaliseert vermist materieel

De BouwTag is een handzaam apparaat, bestaande uit een chip en een energiezuinige batterij in een robuuste, rubberen behuizing. Dankzij een unieke plakstrip is de BouwTag op ieder materieelstuk aan of onder te brengen. Via de speciaal ontwikkelde BouwTag-app wordt het stuk materieel aan de bewuste traceertag gekoppeld, waarna het bewuste object snel en eenvoudig kan worden getraceerd en gelokaliseerd.

 

BouwTag op de bouwplaats

 

BouwTag werkt via een eigen netwerk van KPN

Onze traceertag wordt gevoed door een interne batterij met een levensduur van vijf tot zelfs wel tien jaar (afhankelijk van het gekozen model). Iedere Bouwtag staat in verbinding met het nieuwe LoRa-netwerk, dat speciaal hiervoor door KPN is uitgerold. Dit landelijk dekkende netwerk krijgt een of meerdere malen per dag een update van de BouwTag met de locatie waar het zich op dat moment bevindt. Vervolgens kan de gebruiker gemakkelijk op de app inzien waar de BouwTag voor het laatst is gesignaleerd.

 

Traceertag voor het beheren en opsparen van vermist of gestolen materieel

De BouwTag is dus dé uitvinding waar iedere aannemer al die jaren naar op zoek is geweest. Niet alleen kan men zo traceren op welk werk een trilplaat, een bouwlaser of een bouwlift staat, een traceertag kan eveneens helpen om gestolen materieel terug te vinden. Omdat de opsporingsdiensten beschikken over apparatuur om tot op enkele meters een BouwTag te kunnen opsporen, is het zelfs mogelijk om bij adequaat reageren vermist materieel na diefstal snel te kunnen traceren.

 

BouwTag is overal aan te brengen

Onze traceertag laat zich in enkele seconden aanbrengen. Iedere BouwTag is namelijk uitgevoerd met een unieke lijmlaag, die bij eventuele verwijdering door derden direct een alarmsignaal doorgeeft aan onze app. Het is eveneens mogelijk om onze traceertag door onze servicemonteurs te laten aanbrengen. Zo kunnen wij tijdens de jaarlijkse controle van uw bouwlaser de BouwTag onder de kap van de roterende laser te bevestigen. Zo is de traceertag niet alleen mooi weggewerkt, maar weten criminelen zo bovendien niet dat de bouwlaser is getagd.

 

 

Meer weten over de BouwTag? Ga naar de website en vraag een offerte aan!

 

BouwTag.nl bezoeken >

 

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600