Voorkom diefstal uit je bedrijfsbus

Geschreven door Ronald 23-11-2022 0 Reacties Inframaterieel,Bouwplaatsinrichting,Alles over transportmaterieel,

Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 nauw betrokken bij alles voor op en rond de bouwplaats. En hoewel wij zelf geen bestelbussen aan je kunnen leveren, hebben wij er natuurlijk wel zijdelings mee te maken. Dit komt helaas omdat criminelen de bestelwagen hebben 'ontdekt'. Bijna dagelijks hoor je weer een verhaal dat een bedrijfsbus open is gebroken, waarna men er met de complete inhoud van de laadruimte vandoor is gegaan. Uiteraard kun je bij Visser Assen wel weer nieuwe machines en gereedschappen aanschaffen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe je kunt voorkomen dat in jouw bus wordt ingebroken, lees je in dit blogartikel.

 

Trekhaakslot MAtador Bull-Lock 2.0 | Visser Assen

 

Een van de belangrijkste en natuurlijk een beproefde methode die een beetje voor de hand ligt, is ervoor zorg te dragen dat er zich geen waardevolle spullen meer in je bedrijfsbus liggen. Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want niemand zit er op te wachten om na een lange dag werken zijn of haar hele bedrijfsauto leeg te halen en de spullen naar binnen te slepen, om deze de volgende werkdag weer in de bestelbus te leggen. Gelukkig kan het allemaal een stuk gemakkelijker. En wel met speciaal voor dit doel ontworpen deurbeveiliging.

 

Handig: een speciaal slot voor op je trekhaak

Tien tegen een dat jouw bedrijfsauto is uitgevoerd met een trekhaak. Want hoe kun je nu anders een aanhangwagen verplaatsen? Als je een trekhaak onder je bus hebt laten monteren, dan kun je deze simpel gebruiken als een hulpstuk om een speciaal trekhaakslot op te monteren. Van het slot voor op de trekhaak kunnen wij verschillende modellen aan je aanbieden.

 

Het model trekhaakslot dat al vele jaren in vrijwel ongewijzigde vorm als warme broodjes over de virtuele toonbank vliegt, is de Bull-Lock 2.0 van Matador. De cijfercombinatie '2.0' in de productnaam geeft natuurlijk al aan dat het een verbeterde versie van het origineel is. De Bull-Lock 2.0 is een gepatenteerd, Nederlands ontwerp uit het Brabantse Helvoirt. Dit trekhaakslot ziet er met een beetje fantasie uit als een rode hoofdletter 'T'. Bovendien wordt dit slot geleverd met een geïntegreerd discusslot, twee sleutels en twee bevestigingsblokjes.

 

 

De twee blokjes schroef je eenmalig rond de knobbel van je trekhaak. Vervolgens schuif je het rode slot over de blokjes en zet de Bull-Lock op slot. Als je het trekhaakslot goed hebt gemonteerd, zie je nu dat de horizontale dwarsbalk van de letter T voor de achterdeuren van de bestelbus zit gemonteerd. Het is hierna dus onmogelijk geworden op de deuren helemaal open te krijgen. Matador gaat er dan ook prat op dat hun trekhaakslot de kans op diefstal in je bedrijfswagen met maar liefst de helft vermindert.

 

Het grote voordeel van dit knalrode trekhaakslot is dat er bovendien een preventieve werking van uitgaat. Want als op jouw bedrijfsbus een trekhaakslot zit gemonteerd en die van de buurman heeft geen extra beveiligingsmaatregelen genomen, dan zal de inbreker natuurlijk eerder voor de bestelauto van de buurman kiezen. Jammer voor de buurman natuurlijk, maar goed nieuws voor jou.

 

Deurbeveiliging bekijken ►

 

Trekhaakslot van Mottez, het universele slot voor iedere trekhaak

De Bull-Lock 2.0 is natuurlijk een geweldige uitvinding, maar toch heeft dit trekhaakslot van Nederlands fabricaat zijn beperkingen. Zo is dit slot slechts geschikt voor een select aantal bestelbussen. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een populaire bus als de Renault Master, dan gaat dit trekhaakslot jammer genoeg nooit passen. Maar gelukkig is er nog een tweede model slot voor op je trekhaak, en wel in de vorm van het trekhaakslot van Mottez.

 

Voor dit trekhaakslot van Frans fabricaat hoef je helemaal niets op je trekhaak vast te schroeven. Het is namelijk een schaarvormig voorwerp van gehard staal dat je eenvoudig om de knobbel van de trekhaak klemt. Vervolgens scharnier je de horizontale dwarsbalk naar beneden en maak je alles met het meegeleverde discus-hangslot vast. Ook hier zit het horizontale deel voor de achterklep of de achterdeur van je bestelbus. Hierdoor wordt het derden onmogelijk gemaakt de laadruimte van de bus te betreden.

 

Nog een groot pluspunt aan het trekhaakslot is de buitengewoon solide constructie. Zo is de gehard stalen dwarsbalk voorzien van antisliptape. Dat is handig, want zo kun je gewoon op de dwarsbalk staan om de spullen op het imperiaal van je bus te bereiken. Zoals bijvoorbeeld een lange ladder.

 

Bestelwagenslot Matador achterdeur | Visser Assen

 

Bestelwagenslot voor zij- of achterdeur

Een geheel nieuwe toevoeging aan ons assortiment met deurbeveiliging is het zogenoemde bestelwagenslot. Deze eeneiige tweeling van ovale sloten is niet geschikt voor de montage op de trekhaak van je bestelwagen, maar is juist geschikt voor óf de zijdeur, óf de achterdeur van je bus. De montage van deze twee deursloten vergt wellicht iets tijd en handigheid, maar eenmaal gemonteerd is de werking zeer gemakkelijk.

 

De twee verschillende bestelwagensloten kennen elk hun eigen toepassingsgebied. Zo komt het deurslot voor de achterdeur buitengewoon goed van pas wanneer er geen trekhaak op je bestelbus zit gemonteerd. Het trekhaakslot Matador Bull-Lock 2.0 of het alternatief van Mottez monteren is dan ook geen optie. Maar met het rode, ovale slot van Matador kun je tóch je bus uitstekend beveiligen tegen diefstal.

 

Maar in een groot aantal gevallen is je bestelbus ook nog eens uitgevoerd met een extra zijdeur. Dat is handig, want zo kun je gemakkelijk vanaf de zijkant van je bedrijfsbus de laadruimte bereiken. Maar aan de zijkant van de bus bevindt zich geen trekhaak natuurlijk. Maar ook daar heeft het Nederlandse bedrijf Matador dus iets op gevonden. En wel in de vorm van het bestelwagenslot voor op de zijdeur. Dit slot kun je zonder dat je hoeft te boren bevestigen aan de zijdeur van je bus. Voor welke modellen bestelbus dit handige slot allemaal geschikt is, zie je op de productpagina.

 

Beveiliging bedrijfswagen: ook iets voor jou?

Als je deze blog goed door hebt gelezen, weet je dat er inmiddels een aantal opties in omloop zijn om je kostbare spullen beter te beveiligen tegen diefstal. En dat is maar goed ook, want het aantal inbraken in bestelwagens neemt ieder jaar weer meer toe. De standaard sloten op de deuren van je bedrijfswagen zijn helaas lang niet altijd genoeg om inbrekers tegen te houden. Een goed trekhaak- of deurslot monteren op je bedrijfsbus kan de kans op inbraak met maar liefst de helft verkleinen. Heb je naar aanleiding van dit blogartikel nog vragen over wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Deurbeveiliging bekijken ►

Ook interessant
De 4 belangrijkste soorten bouwkachels

De 4 belangrijkste soorten bouwkachels

Ronald 07-12-2023 0
Op het moment van schrijven vriest het dat het kraakt en de weermannen en weervrouwen voorspellen ook voor de komende dagen nog koud en helder vrieswe...
Lees meer
Gladheidsbestrijding verplicht?

Gladheidsbestrijding verplicht?

Ronald 27-11-2023 0
De maand december staat inmiddels voor de deur, en dat kan maar één ding betekenen: de winter komt er weer aan! Naast een paar feestdagen, die dit jaa...
Lees meer
Wattsun Dock+ vs. Instagrid ONE Max: een diepgaande vergelijking

Wattsun Dock+ vs. Instagrid ONE Max: een diepgaande vergelijking

Ronald 23-11-2023 0
Beste bouwprofessional, als je op zoek bent naar de ideale draagbare stroomoplossing voor jouw werkzaamheden, ben je waarschijnlijk al wel op de hoogt...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600