Nieuw! Wacker APU3050e, de 1e geschakelde trilplaat op accu

Geschreven door Ronald 16-09-2022 0 Reacties Alles over trilplaten,Inframaterieel,Alles over emissievrije oplossingen,

We hebben er vrij lang op moeten wachten, maar nu is hij er dan toch eindelijk: APU 3050e van Wacker Neuson, de allereerste omkeerbare trilplaat op accu. De ideale oplossing voor het aftrillen met een schakelbare trilplaat in kwetsbare gebieden.

 

Wacker APU 3050 e geschakelde accutrilplaat | Visser Assen

 

Nog niet alles is ons bekend over de APU3050e van Wacker, maar een ding weten wij al wel. Deze gloednieuwe geschakelde trilplaat is in staat een ware revolutie te ontketenen. Waar de AP1850 de eerste trilplaat op accu was, is de APU 3050e de allereerste omkeerbare trilplaat op accu ter wereld. Voortaan ben je dus niet langer afhankelijk van een zware benzine- of dieseltrilplaat bij zware verdichtingswerkzaamheden.

 

De eerste omkeerbare trilplaat met directe, en onderhoudsvrije aandrijving

Wacker Neuson zelf rept over een 'technologische mijlpaal', en wie zijn wij om daar tegenin te gaan? Niet alleen de elektromotor is uniek, de aandrijving is eveneens een unicum. De APU 3050e is namelijk de eerste omkeerbare trilplaat ter wereld die direct wordt aangedreven zonder gebruik te hoeven maken van een V-snaar. Omdat de motor rechtstreeks op de grondplaat zit gemonteerd en werkt zonder V-snaren, is er geen onderhoud nodig. Hierdoor worden de kosten voor onderhoud en onderdelen tot een minimum gereduceerd.

 

Omkeerbare trilplaat zonder uitlaatgassen

Het grootste voordeel van een elektrische aangedreven machine met accu is natuurlijk dat de aandrijving geheel schoon is. De machinist achter de APU 3050e zit dus niet in de giftige dampen te werken. Omdat de gebruiker niet aan uitlaatgassen wordt blootgesteld, kan deze geschakelde trilplaat zonder enige beperking worden gebruikt in bijvoorbeeld greppels, tunnels en zelfs binnenruimten. Voor de machinist betekent dit dat het werken vele malen aangenamer en gezonder wordt.

 

En natuurlijk biedt de emissievrije werking nog een heel belangrijk voordeel. Zo wordt het steeds belangrijker om emissievrije en schoon te werken. Zo moet ons land in rap tempo van het gas af, en wordt bijvoorbeeld de elektrische auto enorm gepromoot. In kwetsbare natuurgebieden en dicht bebouwde binnensteden wordt een 'ouderwetse' trilplaat met een verbrandingsmotor steeds vaker geweerd. Omdat de APU 3050e van Wacker Neuson geheel emissievrij is, zal een openbare aanbesteding waarschijnlijk vele malen sneller aan jou worden gegund.

 

Geschakelde trilplaat met geïntegreerd wielstel

Waar ze bij de Duitse wereldmarktleider eveneens goed over hebben nagedacht, is het transport van deze revolutionaire trilplaat. Zo is de APU 3050e standaard uitgevoerd met robuuste, in de machine geïntegreerde transportwielen. Hiermee wordt het transporteren van de trilplaat op accu op de bouwplaats vele malen gemakkelijker. Omdat er geen aparte hulpmiddelen meer nodig zijn om de omkeerbare trilplaat te verplaatsen, bespaar je veel tijd. Bovendien is deze machine uitgerust met een inklapbaar hijsoog. Dit is zo gevormd, dat het voor verschillende hefwerktuigen te gebruiken is. De hoekige vorm is bijvoorbeeld geschikt voor palletvorken, de afronding in het oog zorgt juist voor een optimale positie voor heftouwen en -kettingen.

 

Primeur op de BAUMA 2022

Hoewel wij de APU 3050e van Wacker Neuson al op de virtuele plank hebben liggen, is deze revolutionaire geschakelde trilplaat niet direct bij ons af te halen. Deze machine zal namelijk in première gaan op de BAUMA, de driejaarlijkse bouwbeurs die dit jaar in de laatste week van oktober in München wordt georganiseerd. Direct hierna is de Wacker APU 3050e bij ons verkrijgbaar. Uiteraard is het al wel mogelijk deze omkeerbare trilplaat online bij ons te bestellen.

 

Wacker APU 3050e bekijken ►

 

 

Ook interessant
Maak kennis met de ultieme egaliseerschuif

Maak kennis met de ultieme egaliseerschuif

Ronald 23-09-2022 0
Wat valt er nog te verbeteren aan een egalisatieschuif? 'Alles', zo moeten de knappe koppen van ORIT onlangs hebben gedacht. De Tilburgse fabrikant he...
Lees meer
Hoe goed werkt de Spectra HL700 laserontvanger?

Hoe goed werkt de Spectra HL700 laserontvanger?

Ronald 22-09-2022 0
Visser Assen is al sinds de oprichting in het jaar 1974 de toonaangevende leverancier van alles voor de bouw en GWW. Bovendien zijn wij al bijna veert...
Lees meer
Helmlamp HALO: de briljantste bouwlamp ooit?

Helmlamp HALO: de briljantste bouwlamp ooit?

Ronald 20-09-2022 0
Visser Assen houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met alles voor op en rond de bouwplaats. Nieuwe ontwikkelingen worden dan ook op...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600