Welke steenknipper is het meest geschikt voor mij?

Geschreven door Ronald 25-05-2013 0 Reacties Alles over steenknippers,Inframaterieel,Alles over merken en aankoopadvies,Visser Assen,

StraatmakerShop heeft een ruim assortiment tegelknippers en steenknippers van het Nederlandse kwaliteitsmerk Almi. Wij begrijpen goed dat het daarom soms moeilijk kan zijn een keuze te maken. In dit artikel gaan we ruimer op de zaken in en hopen dat je een stenenknipper vindt die het beste in je straatje past.

 

onze gegalvaniseerde steenknippers

 

Alleen klinkers of ook tegels knippen?

Voor je een beslissing neemt, is het zaak een goede afweging te maken waarvoor je de stenenknipper wilt gaan gebruiken. Straat je bijvoorbeeld alleen maar met klinkers, dan is de Steenknipper Almi AL15 vast wel iets voor jou. Deze heeft als voordeel dat hij compact is en slechts 14 kilo weegt. Je neemt hem dus overal mee naartoe. Wil je ook standaard stoeptegels (30 x 30 cm) kunnen knippen, dan doe je met de Almi AL33 steenknipper een goede koop. Deze meest verkochte tegelknipper heeft een knipbreedte van maar liefst 330 millimeter.

 

Grote maten stenen en tegels knippen

Ben je een allround stratenmaker die niet terugdeinst voor grote steenformaten, dan hebben we nog twee grote modellen tegelknipper. Wie naast klinkers ook grote stoeptegels wil knippen, kan prima uit de voeten met de steenknipper Almi AL43. Deze tegelknipper heeft een knipbreedte van 430 millimeters, dus uitermate geschikt voor grote betonklinkers. Ben je van plan nog grotere tegels te leggen, dan moet je bij de Almi AL65 zijn. Met een snijbreedte van maar liefst 650 millimeter weet deze prima raad met klinkers, tegels, natuursteen en hardgebakken klinkers.

 

Steenknipper met lamellenmessen, voor een superstrak knipresultaat

Wil je alleen het beste en ga je voor een zo strak mogelijk knipresultaat? Dan moet je bij de 'S'-serie van Almi zijn. Deze revolutionaire steenknippers zijn voorzien van flexibele messen.

 

 

 

Deze hardmetalen (widia)snijtanden, die zich zowel onder als boven bevinden, vormen zich naar het oppervlak van het gesteente. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig over de breuklijn verdeeld en heb je met minder krachtinspanning een veel beter knipresultaat. Steenknippers met lamellenmessen zijn speciaal gemaakt voor het knippen van gebakken materiaal met een onregelmatig oppervlak van maximaal 4 millimeter. Denk hierbij onder andere aan grindtegels, natuursteen etc..

Almi-steenknipper met lamellenmessen

 

 

Handmatig of hydraulisch stenen knippen?

De 'S'-lijn wordt aangeboden in zowel een handmatige als een hydraulische variant. Wil je voornamelijk klinkers, natuursteen en hardgebakken klinkers strak en netjes knippen, dan is de Almi AL33S de ideale steenknipper. Wil je daarnaast ook nog (grote) stoeptegels verknippen, dan moet je bij de Almi AL43S zijn. Wie zonder inspanning snel en strak steensoorten wil knippen, vindt in de hydraulische steenknipper Almi AL43SH een trouwe bondgenoot.
 

Steenknipper voor professioneel gebruik

De Almi AL43SH is een professionele steenknipper. Met een knipbreedte van 430 millimeter kan deze professionele tegelknipper prima uit de voeten met klinkers, tegels, natuursteen en hardgebakken klinkers. Het knippen gaat volledig hydraulisch, dus zonder inspanning. Indien de accu volledig is opgeladen, kun je heel de dag met deze machine werken.
Almi AL43SH

Dankzij de slaglengte van 25 millimeter maakt hij korte metten met stenen die onderling een hoogteverschil hebben van maximaal 25 millimeter. Zo hoef je deze tegelknipper niet telkens bij te stellen, dus optimaal gebruiksgemak!

 

Knippen met de allernieuwste techniek

Omdat ook de wereld van de steenknippers continu in beweging is, gaat ook Almi met zijn tijd mee. De allernieuwste stenenknippers van deze Twentse fabrikant hebben de toevoeging 'Easy' gekregen. De Easy steenknippers zijn namelijk wel heel erg 'easy'. Deze stenenknippers zijn uitgevoerd met een kettingwiel, waardoor je slechts één spindel hoeft te verstellen in plaats van de gebruikelijke twee. Bovendien knip je hiermee maar liefst 20 procent lichter dan vergelijkbare modellen.

 

Alle steenknippers bekijken

 

Ook interessant
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer
Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Regen? Voorkom schimmel met een ontvochtiger!

Ronald 14-06-2024 0
Huurders en huiseigenaren in ons land zitten massaal met de handen in het haar. Want ondanks de vermeende opwarming van de aarde, is het kouder en nat...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600