Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

WhatsApp-buurtpreventie ongekend populair

Geschreven door Ronald 08-06-2017 0 Reacties

Buurtpreventie middels zogeheten WhatsApp-groepen is populairder dan ooit. Inmiddels zijn al meer dan een half miljoen mensen bij zo'n preventiegroep aangesloten. Dit blijkt uit berichtgeving van EenVandaag van woensdag 7 juni 2017.

 

Uniek idee
Het idee een WhatsApp-groep op te richten om de buurt in de gaten te houden, is twee jaar geleden bedacht door Stephanie Nap en Jan Niessen. Zij wilden zo een einde maken aan inbraken en andere criminialiteit in hun buurt in de gemeente Gooise Meren. "Het bleek dus helemaal niet te bestaan", vertelt Nap aan EenVandaag. Dus besloot zij het zelf maar te doen.

 

Landelijke navolging
Al snel kreeg het initiatief landelijke navolging. In heel Nederland zijn inmiddels meer dan zevenduizend WhatsApp Buurtprevrentiegroepen actief, en dat aantal is nog altijd sterk groeiende. Van alle 388 gemeenten die Nederland telt, is in 362 gemeenten minstens één WhatsApp-groep actief.

 

Bord WhatsApp als duidelijk signaal

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom hebben wij een groot aantal WhatsApp-borden ontwikkeld die criminelen al vóór het betreden van de buurt waarschuwen voor de aanwezigheid van een WhatsApp-buurtpreventieteam. Zo weet een boef dat hij of zij beter jouw wijk kan overslaan. Overigens is een WhatsApp-buurpreventiegroep niet het enige initiatief voor een veilige buurt. Zo hebben wij namelijk ook speciale BuurtApp-borden in ons assortiment opgenomen.

Reageer op dit artikel

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 118 18 88