Eijkelkamp-producten bij Visser Assen

Instrumenten Eijkelkamp kopen | Visser Assen

 

Eijkelkamp is een echt Nederlands bedrijf dat zich volledig heeft toegespitst op het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van bodemmeetapparatuur. Opgericht in het jaar 1911, is deze fabrikant al meer dan 110 jaar actief.

Weergegeven:
Sorteer op:
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Registratiekaarten Penetrograaf 250 stuks -7%
Favoriet
Vergelijken

In onze grote verscheidenheid aan merken, heeft het merk Eijkelkamp een bijzondere positie verworven. Het succesverhaal van deze Nederlandse fabrikant, die zichzelf sinds kort zelfs 'Royal Eijkelkamp' mag noemen, is begonnen in het begin van de vorige eeuw. En wel in het jaar 1911, om precies te zijn. In het prille begin van de twintigste eeuw is ene Hendrik Eijkelkamp begonnen met een smederij in het Gelderse dorp Lathum.

 

Bodembemonstering met Eijkelkamp

Al rond het jaar 1948 worden de eerste stapjes gezet op het gebied van bodembemonstering. Net na de oorlog komt Jan Eijkelkamp, de zoon van Hendrik, met de eerste door hen ontwikkelde grondboor. Met een lengte van 120 cm past deze grondboor nog maar net in de kofferbak van de destijds zo populaire VW Kever. In het jaar 1970 komt Fons, de zoon van Jan en kleinzoon van Hendrik, het team van Eijkelkamp versterken. Hij mocht er echter alleen komen werken op de voorwaarde volledig over te stappen op het eigen product. Fons besloot hier gehoor aan te geven en zich te gaan richten op alles wat met de levensbronnen grond- en wateronderzoek te maken heeft.

 

Het aanbod van Eijkelkamp bij Visser Assen

Inmiddels is Visser Assen alweer vele tientallen jaren een belangrijke dealer en leverancier van de meetinstrumenten van Royal Eijkelkamp geworden. In ons relatief bescheiden assortiment instrument van deze Nederlandse fabrikant kun je een keuze maken uit een gevarieerd aanbod aan penetrometers. Deze verschillende meetinstrumenten zijn er speciaal voor gemaakt om de weerstand van de bodem te meten en worden ook vaak wel met het begrip 'sondeerapparaat' aangeduid.

 

Het sondeerapparaat dat verreweg het meest wordt verkocht, is het handsondeerapparaat. Dit is een mechanische penetrometer waarmee je eenvoudig en snel de weerstand van de bodem kunt meten. De gemeten waarden kun je hierna zelf op een notitieblok opschrijven. Een iets meer geavanceerde penetrometer is de zogenoemde penetrograaf. Dit sondeerapparaat is uiteraard eveneens geschikt om er de weerstand van de bodem mee te kunnen meten, maar de penetrograaf schrijft de meetwaarden zélf op. Het topmodel aan de penetrometers van Royal Eijkelkamp is de Penetrologger. Deze houdt alle meetwaarden digitaal bij en slaat deze op. Het voordeel hiervan is dat je alle gegevens gemakkelijk naar je computer kunt overzetten.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600