Kalibratie bouwlasers

Een kalibratie is de goedkoopste vorm van service aan je bouwlaser. Hierbij wordt het meetinstrument opnieuw geijkt.

 

Kalibratie Bouwlasers bij Visser Assen

Visser Assen is specialist in het kalibreren van bouwlasers. Niet alleen zijn onze instrumentmakers hiervoor gedegen opgeleid door onze leverancier Spectra, ook zijn alle faciliteiten voor het kalibreren van bouwlasers aanwezig in onze servicecentra in Assen en Veghel.

 

Kalibreren van je bouwlaser | Visser Assen
 

Bouwlaser voor service aanmelden ►

 

Maar waarom is kalibratie van je bouwlaser nu zo belangrijk?

Als je met een meetinstrument werkt is het van groot belang dat dit betrouwbaar is. Je moet erop kunnen vertrouwen dat het instrument de juiste waarden weergeeft. Ook bij bouwlasers is dit zeker het geval. Als een bouwlaser niet goed gekalibreerd is, kunnen er fouten gemaakt worden bij het inmeten of uitzetten van een werk. Het gevolg: hoge kosten voor herstel en door de opgelopen vertraging. Het is daarom verstandig om je bouwlaser regelmatig door ons te laten kalibreren.

 

Hoe vaak moet een bouwlaser worden gekalibreerd?

In de regel worden bouwlasers 1 keer per jaar gekalibreerd. Bij het kalibratieproces wordt gekeken of de bouwlaser nog binnen de 'standaard afwijking' (fabrieksspecificaties) valt. Is dit niet het geval dan wordt de bouwlaser bijgesteld. Na kalibratie kun je er zeker van zijn dat het instrument binnen de standaard afwijking valt. Als bewijs hiervan geven we een kalibratiecertificaat af. Hierop staan de waarden bij binnenkomst van de bouwlaser en de waarden nadat deze is bijgesteld.

 

Deze kalibratie is dan in principe 1 jaar geldig. Als herinnering aan de kalibratiedatum plakken wij een kalibratiesticker op de bouwlaser, zodat je altijd kunt zien wanneer het instrument opnieuw moet worden gekalibreerd.

                                           Kalibratiesticker voor onderhoud Visser Assen

                                          Kalibratiesticker

 

Is je bouwlaser gevallen, dan is het uiteraard verstandig om deze direct aan te bieden voor kalibratie.

 

Hoe kun je controleren of de waarden van je bouwlaser nog goed zijn?

Om te checken of je bouwlaser een afwijking heeft, dus gekalibreerd moet worden, kun je een zogenaamde veldtest doen. Uit deze veldtest blijkt of de bouwlaser binnen de fabrieksspecificaties valt of dat het verstandig is om deze voor kalibratie aan te bieden.

 

Over hoe je zo’n veldtest kunt uitvoeren hebben we een blog geschreven en een instructievideo gemaakt.

 

Een bouwlaser aanmelden voor kalibratie

 

Je bouwlaser aanmelden voor kalibratie kan eenvoudig online via het aanmeldformulier of door op de groene aanmeldknop hieronder te klikken.

 

Bouwlaser voor service aanmelden ►