Koevoeten

Koevoeten

Een koevoet, breekijzer of sloopbeitel nodig? Visser Assen heeft hem! Wij leveren verschillende modellen van onder andere het topmerk DeWit. Nederlands fabricaat, dus kwaliteit!

Producten per pagina
Sorteer op:
Breekijzer zeskant -11%
Favoriet
Vergelijken
 • 5 verschillende afmetingen
 • Topkwaliteit van DeWit
 • Zeer lange levensduur
Koevoet met klauw en beitel -10%
Favoriet
Vergelijken
 • 1100 x 28 mm of 1500 x 30 mm
 • Topkwaliteit van DeWit
 • Zeer lange levensduur
Koevoet plat Milwaukee 305 mm -10%
Favoriet
Vergelijken
 • Lengte: 305 mm
 • Versterkte en slagvaste tong
 • Verwijdert gemakkelijk nagels en nietjes
Rolkoevoet met knop -12%
Favoriet
Vergelijken
 • 1500 x 30 mm
 • Gewicht: 9 kg
 • Minder kracht vereist

Als je op zoek bent naar een degelijk stuk ijzer die je uitstekend in kunt zetten bij onder andere sloopwerkzaamheden, dan ben je bij Visser Assen uiteraard op het juiste adres. Bij ons kun je namelijk kiezen uit een grote verscheidenheid aan koevoeten en breekijzer. Ideaal om in te zetten bij de meest uiteenlopende toepassingen.

 

Breekijzer voor allerlei soorten sloopwerkzaamheden

Een van de meest voorkomende gereedschappen die heel veel mensen wel ergens in de schuur hebben liggen, is natuurlijk het breekijzer. Een breekijzer is een stalen stuk ijzer in de vorm van een zeskant. Dit stuk gereedschap is bedoeld om voorwerpen mee los te wrikken.

 

Een breekijzer wordt vaak ook wel met de term 'koevoet aangeduid'. Het ene eind van het gereedschap (de voet genaamd), loopt uit in een splitsing. Dit gespleten uiteinde doet menigeen meestal direct denken aan de poot van een koe. Het is om die reden dat het stuk gereedschap koevoet genoemd wordt.

 

Sloopbeitel is multifunctioneel

Een koevoet werkt door middel van het toepassen van het hefboomprincipe: de voet wordt tussen twee zaken geplaatst, waarna er door het uitoefenen van kracht op het andere uiteinde van het breekijzer, gewrikt wordt om de twee zaken van elkaar te verwijderen of een opening te creëren.

 

Een ander gebruik is het optillen en met kleine stukjes verplaatsen van zware lasten, vooral bij het ontbreken van moderne mechanische hulpmiddelen vóór de industriële revolutie. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het optillen van een zware tegel. Ideaal als je juist in je eentje aan het werk bent.

 

Met het gespleten deel van de koevoet kunnen spijkers en schroeven uitgetrokken worden, zoals met een klauwhamer. Je ziet het: een sloophamer, koevoet of breekijzer is dus multifunctioneel!

 

Koevoet is te bestellen in vele vormen en maten

In ons online aanbod is een grote verscheidenheid aan breekijzers opgenomen. Zo hebben wij zeer kleine sloopbeitels in ons assortiment, die ook wel met termen als mini-koevoet of 'kleine koevoet' worden aangeduid. Een vreemde eend in de bijt is de rolkoevoet met knop. Deze sloopbeitel loopt namelijk letterlijk op rolletjes.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600