Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

BIM naar de bouwplaats

Visser brengt BIM naar de bouwplaats. Met de nieuwste technologieën van Trimble, zoals Robotic Total Stations, Tablets en 3D-scanners, wordt BIM op een eenvoudige en efficiënte manier toepasbaar op de bouwplaats.

 

Wat is BIM?

BIM staat voor Bouw Informatie Model. Het is een uitwisselbaar informatiemodel, waar iedere betrokken partij bij een bouwproject zijn betreffende informatie aan toevoegt of uithaalt. Met BIM behoren fouten en vertragingen voortaan tot het verleden. Om BIM mogelijk te maken, heeft Trimble diverse producten op de markt gebracht.

 

 


 

Trimble Field Link Tablet

 

 

De Trimble Field Link is onmisbaar bij het werken met BIM. Deze robuuste tablet is voorzien van een krachtige 1,6 GHz processor, 1 GB RAM-geheugen en een SSD harde schijf van maar liefst 32 GB. Omdat deze tablet gebruikmaakt van Windows 7 Professional kan iedereen ermee werken.

 

Lay-out

Trimble Field Link for Structures maakt een op taken gebaseerde werkstroom mogelijk, waarmee u eenvoudig lay-outtaken kunt beheren. Een lijst van aan te leggen punten wordt aangemaakt, waarna werklieden punten die niet hoeven te worden aangelegd eenvoudig kunnen overslaan. De Lay-out Point List kan worden gevuld doorgemeenschappelijke beschrijvingen, lagen, of het selecteren van punten uit een lijst of kaart.

 

Rapportage

Trimble Field Link for Structures bevat een verbeterde rapportagemethode om aannemers te helpen begrijpen wat er gaande is in het veld. De functies Lay-out Afwijkingen en Dagelijkse Samenvatting maken het aannemers mogelijk om snel hun lay-outproductiviteit en -nauwkeurigheid te meten. Met behulp van de functie Field Report kunnen gebruikers hun dagelijkse veldbezigheden en locatiecondities bijhouden. Ook is het mogelijk hieraan digitale foto's, berekeningen en gedetailleerde tekst toe te voegen.

Bekijk 3D-modellen

Trimble Field Link for Structures brengt VDC en BIM naar de bouwplaats. Alle 3D-beelden zijn met behulp van de tablet direct op de bouwplaats te bekijken. Dankzij deze mogelijkheid zien de gebruikers direct wat de bedoeling is van het ontwerp. Bij problemen kan men direct tijdige en nauwkeurige beslissingen nemen. Eenvoudige navigatiebediening maakt het bekijken van 3D-modellen een fluitje van een cent, zelfs voor beginnende gebruikers.

 

Bekijk hierboven een demonstratievideo van de Trimble Tablet

 

Trimble Field Link Tablet bekijken >

 


 

Trimble TX5 3D-scanner

 

 

Driedimensionale bouwtekeningen maken ging nog nooit zo eenvoudig en snel als met de Trimble TX5 3D-scanner. Deze nieuwste innovatie van wereldmarktleider Trimble meet maar liefst 976.000 punten per seconde.

 

Een driedimensionaal model maken was voorheen een tijdrovende klus. Een gespecialiseerde tekenaar was vaak dagen aan het werk om een nauwkeurige tekening te maken. Met deze revolutionaire vinding is dat nu verleden tijd.

 

Uiterst snel

Dit instrument meet met de snelheid van het licht. De Trimble TX5 meet maar liefst 976.000 punten per seconde. Dat zijn meer dan 58 miljoen punten per minuut, een absoluut record! De scanner werkt op afstanden tot 120 meter en kan dus meer waarnemen dan het menselijk oog.

 

Zeer hoge resolutie
Deze 3D-scanner is voorzien van een uiterst nauwkeurige camera. Met een resolutie van maar liefst 70 megapixels is deze vele malen scherper dan de duurste consumentencamera. Hiermee worden uiterst gedetailleerde en fotorealistische kleurenbeelden gecreëerd, wat ideaal is voor onder andere bouwkundige en industriële toepassingen. Zelfs voor forensisch onderzoek wordt de Trimble TX5 gebruikt.

 

Compact model

Deze 3D-scanner kent ondanks de functies bescheiden afmetingen en een dito gewicht. Met de ideale maten 240 bij 200 bij 100 millimeter neemt hij nauwelijks meer ruimte in dan een kladblok en een tekenpotlood. Dankzij het gewicht van slechts vijf kilogram neemt u de Trimble TX5 overal mee naartoe. Alle beelden kunnen via WiFi worden verstuurd, of opgeslagen op een compacte SD-kaart. Vervolgens kunnen de beelden met diverse 3D CAD-programma’s worden bewerkt.

 

Bekijk hierboven een demonstratievideo van de Trimble TX5 3D-scanner

 

Trimble TX5 3D-scanner bekijken >

 


 

3D-handscanner DotProduct DPI-7

 

 

Om voordelig kennis te maken met 3D-laserscanning is de DPI-7 ideaal. Deze nieuwe 3D-scanner is niet alleen een voordelige oplossing, maar ook nog eens zeer compact. U kunt hem volledig met één hand bedienen! U hoeft niet meer te slepen met kabels en ook het gebruik van externe computerapparatuur is niet langer nodig.

 

Gemakkelijk in gebruik

De DPI-7 is zo ontworpen, dat iedereen er direct mee kan werken. U zet hem aan en kunt er gelijk mee aan de slag. Alle scans worden realtime op het 7"-scherm verwerkt. U loopt rond en ziet hoe de beelden direct worden verwerkt op het scherm. Ruimten die voorheen onmogelijk waren om te scannen, kunt u nu eindelijk omzetten in een 3D-tekening!

 

Nieuwste techniek

Deze 3D-handscanner is altijd voorzien van de nieuwste techniek. Hij is voorzien van een Android-tablet met een beelddiagonaal van maar liefst zeven inch. Het interne geheugen is groot genoeg om vijfduizend scans op te slaan. Deze beelden kunnen eenvoudig en snel worden verzonden via USB, WiFi en zelfs 3G!

Bekijk hierboven een demonstratievideo van de 3D-handscanner DPI-7

 

3D-handscanner bekijken >

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600