Veilig op weg met onze bordenwagen!

Geschreven door Ronald 11-01-2024 0 Reacties Wegbebakening,Alles over Werk in Uitvoering,

Visser Assen mag dan al vijftig jaar bekendstaan om alles wat te maken heeft met bouwplaatsinrichting en inframaterieel, maar ook wat wegbebakening betreft zijn wij al sinds de oprichting in 1974 een grote speler. Al vele tientallen jaren lopen wij voorop als het gaat om onder meer verkeersvoorzieningen. Zo hebben wij de afgelopen jaren al heel wat bordenwagens aan de man of vrouw gebracht. Maar wat is nu precies de bordenwagen van Visser Assen en wat kun je er allemaal mee? Dat lees je natuurlijk in dit uitgebreide blogartikel!

 

Bordenwagens met actieframe | Visser Assen

 

Met een complete bordenwagen heb je alles wat je nodig hebt voor een complete wegafzetting overzichtelijk bij elkaar in één handige aanhangwagen. Lees dan ook snel verder om alle mogelijkheden en opties  van deze unieke actiewagen te ontdekken.

Inhoud

 1. Bordenwagen wordt geheel door Visser Assen verzorgd
 2. Actiewagen voor een eenzijdige wegafsluiting binnen en buiten de bebouwde kom
 3. Aanhanger met complete bebording volgens figuur 1205
 4. Bordenwagen standaard met actieframe
 5. Bordenkar is geheel naar eigen wens samen te stellen
 6. Actiekar voor een complete wegafzetting: de technische specificaties
 7. Uitgebreide productvideo
 8. Actiewagen of bordenwagen, ook iets voor jou?

Bordenwagen bekijken ►

 

Bordenwagen wordt geheel door Visser Assen verzorgd

De bordenwagen wordt volledig door Visser Assen zelf opgebouwd. De aanhanger met een enkele as wordt door derden aan ons geleverd. De geremde aanhangwagen heeft een bak van 3 bij 1,5 meter en is in totaal 5,50 meter lang. Omdat deze actiewagen leeg een gewicht heeft van 1300 kg, is deze voorzien van een eigen kenteken.

 

Bordenwagen compleet | Visser Assen
Onze complete bordenwagen, zoals die standaard aan de klant wordt geleverd

 

Na je bestelling gaan wij direct aan de slag gaan om deze geheel naar de wensen van de klant in te richten. Zo kan deze actiewagen volgens verschillende configuraties naar jouw wens worden ingevuld. Onze vernieuwde bordenwagens zijn uitgerust met dunwandige opstelmasten met een lengte van 3 meter en een slagpot. Hierdoor kunnen de verkeersborden zeer snel en eenvoudig worden opgezet.

 

Een grondboor is niet meer nodig en de slagpotten zijn bovendien gemakkelijker te plaatsen tussen de bestrating. Met het gratis meegeleverde stootijzer is dit natuurlijk helemaal een fluitje van een cent. Het volledig gegalvaniseerde interieur van de bordenwagen is op maat gemaakt om alle benodigde wegbebakeningen solide en systematisch te vervoeren. Zelfs de mobiele, emissievrije stroomvoorziening van het actieframe is aanwezig!

 

Actiewagen voor een eenzijdige wegafsluiting binnen en buiten de bebouwde kom

Standaard leveren wij onze bordenwagen af met de complete wegafzetting volgens het figuur 1205. Dit is uiteraard geheel volgens het handboek CROW 96b. Dit figuur is geschikt voor een eenzijdige wegafsluiting binnen en buiten de bebouwde kom voor de duur van maximaal één dag. Met behulp van onze actiewagen heb je alles overzichtelijk bij de hand om deze kortdurende wegafzetting volgens de officiële richtlijnen uit te voeren.

 

Bordenwagen inhoud volgens figuur 1205 | Visser Assen
De inhoud van de bordenwagen is volgens figuur 1205

 

Aanhanger met complete bebording volgens figuur 1205

Zoals je eerder in deze blog al hebt kunnen lezen, wordt deze actiekar geheel compleet bij de klant afgeleverd volgens figuur 1205, vroeger stond dit bekend al figuur 96B-18. In de bordenwagen kun je de volgende verkeersvoorzieningen terugvinden:

 • 6 reflecterende verkeerskegels met een hoogte van 75 centimeter (reflecterende folie klasse III)
 • 2 afzethekken van 2½ meter breed uitgevoerd met reflecterende folie klasse III
 • 4 staanders voor deze hekken
 • 14 slagpotten (zwaar model)
 • 14 dunwandige opstelmasten met officiële RVV-verkeersborden die zijn voorzien van klasse 2 reflecterende folie
 • 4 opstelmasten met RVV-verkeersborden voor montage op de afzethekken. Vier van deze verkeersborden zijn officiële klapborden voor een maximumsnelheid van 50 of 30 kilometer per uur
 • Uiteraard zitten alle verkeersborden stevig op de masten bevestigd met behulp van in totaal 52 verkeersbordbeugels

 

De bordenwagen kan ook geheel naar eigen inzicht en jouw wensen geconfigureerd worden. In de wagen heb je de mogelijkheid van 14 combinaties op lange masten en 4 op korte masten. Kortom, deze actiewagen is voor elke klus in te zetten.

 

Inhoud van een bordenwagen | Visser Assen
De standaard inhoud van onze actiewagen

 

Bordenwagen standaard met actieframe

Als extra verkeersvoorziening is op de achterzijde van de bordenwagen een actieraam gemonteerd. Dit actieframe is eveneens door ons zelf ontwikkeld en is standaard uitgevoerd als type 2. Dat wil zeggen: een actieraam model Portrait met de afmetingen 130 bij 200 cm. Hiermee is dit actieframe geschikt voor het gebruik binnen en buiten de bebouwde kom.

 

Het actieraam is voorzien van stevige gasveren. Zo is het actieframe gemakkelijk in- en uit te klappen. Ingeklapt wanneer je over de openbare weg rijdt, en uitgeklapt wanneer het actieframe waarschuwt voor een wegafsluiting.

 

Bordenwagen met ingeklapt actieframe | Visser Assen
Onze actiewagen met ingeklapt actieraam, voor een veilig transport over de openbare weg

 

De signfaces die in het actieframe zijn aangebracht, zijn standaard uitgevoerd volgens figuratie D02L en F05. Deze twee signfaces kunnen uiteraard geheel aan de wensen van de klant worden aangepast. Zo moeten weggebruikers bij een afbeelding D02L de bordenwagen aan de linkerkant inhalen, terwijl je bij een afbeelding D02R deze aan de rechterkant dient te passeren.

 

Het gemonteerde achterraam is standaard uitgerust met gewone LED-knipperlampen. Deze kunnen echter tegen meerprijs worden uitgevoerd als Multi-LED knipperlichten. Deze zijn groter en veel helderder dan standaard LED-knipperlampen. Voor de stroomvoorziening wordt iedere bordenwagen standaard uitgeleverd met onze eigen PowerBox. Dit accupakket is krachtig genoeg om de knipperlampen zonder enige moeite de hele dag te laten knipperen.

 

Bordenkar is geheel naar eigen wens samen te stellen

Wil je je nieuw aan te schaffen actiewagen geheel laten aanpassen volgens jouw wensen? Dat behoort natuurlijk eveneens tot de mogelijkheden. Zo kun je de bordenwagen uit laten voeren volgens een van de vele andere figuren wegafzettingen die in het handboek CROW 96b staan beschreven. Of wil je de standaard verkeerskegels laten vervangen door geleidebaken met kunststof baakvoeten, dan kan dat uiteraard ook.

 

En wil je de verkeershekken laten voorzien van een gepersonaliseerde middenplank, dan kunnen wij dit natuurlijk eveneens voor je regelen. Want met een gepersonaliseerde middenplank vallen je afzethekken een stuk beter op, omdat ze direct te zijn herkennen aan je eigen logo en bedrijfsnaam. Mensen met minder goede bedoelingen laten je schrikhekken dan ook meestal wel staan, omdat iedereen je verkeershek direct zal herkennen als jouw eigendom.

 

Bordenwagen met complete wegafzetting | Visser Assen

Drie standaard bordenwagens zoals die door ons zijn opgebouwd, klaar voor aflevering

 

Actiekar voor een complete wegafzetting: de technische specificaties

De bordenwagen wordt als een kale, geremde aanhangwagen door een derde partij aan ons geleverd. De enkelasser heeft een ledig gewicht van 480 kg, maar heeft een toegestane maximale massa van 1300 kg. Vanwege dit hoge gewicht mag de actiewagen uitsluitend worden voortgetrokken door een auto die zwaarder is dan 1300 kilo. Tenminste, als je in het bezit bent van een standaard rijbewijs B. Voor bezitters van het BE-rijbewijs gaat deze vlieger gelukkig niet op.

 

De bak van deze bordenwagen heeft een breedte van 150 cm en een lengte van 300 cm. De totale lengte van de bordenaanhanger bedraagt 5,50 meter. Vanwege de maximale toegestane massa van de actiewagen wordt deze aanhanger door ons afgeleverd met een eigen kenteken.

 

Standaard wordt onze bordenwagen uitgeleverd met een 13-polige stekker die is voorzien van 8 pinnen. Dit betreft een stekker die geschikt is voor de 13-polige aansluiting van elke hedendaagse auto. Er heerst soms enige verwarring over het feit dat deze stekker slechts 8 fysieke pinnen heeft. Dit komt doordat deze pinnen de functies vertegenwoordigen die door de auto worden ondersteund. Hierbij gaat het om de standaard 7 functies, aangevuld met de extra functie van het achteruitrijlicht. Deze laatste ontbreekt bij de gebruikelijke 7-polige aansluiting.

 


 

Nog niet overtuigd? Bekijk onze productvideo!

 

Actiewagen of bordenwagen, ook iets voor jou?

Je ziet het, met een origineel door Visser Assen ontwikkelde bordenwagen bezit je alles om een complete wegafzetting voor de duur van één dag mogelijk te maken. Je hebt alles overzichtelijk bij de hand en kunt hiermee direct aan de slag om een veilige enkelbaans wegafsluiting volgens figuur 1205 mogelijk te maken. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen of een offerte voor een actiewagen aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Bordenwagen bekijken ►

Ook interessant
Onze belangrijkste bouwhekrekken op een rij

Onze belangrijkste bouwhekrekken op een rij

Ronald 21-02-2024 0
Leuk natuurlijk, al die bouwhekken. Maar als je ze even niet gebruikt, zijn ze vaak letterlijk een sta-in-de-weg. Zijn er misschien handige manieren o...
Lees meer
Het beste bouwhek voor jouw project

Het beste bouwhek voor jouw project

Ronald 15-02-2024 0
Visser Assen is inmiddels alweer 50 jaar actief op het gebied van bouwplaatsinrichting. En een van de belangrijkste onderdelen op de bouwplaats is een...
Lees meer
Dranghekken en lage hekken, wanneer gebruik je deze?

Dranghekken en lage hekken, wanneer gebruik je deze?

Ronald 08-02-2024 0
De AIC Visser Groep – voorheen bekend als Visser Assen – houdt zich al sinds de oprichting in het jaar 1974 bezig met alles voor op en rond de bouwpla...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600