Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Bouwhekken opslaan en transporteren: hoe en waarom

Geschreven door Ronald 03-06-2021 0 Reacties Alles over bouwhekken,Bouwplaatsinrichting,Alles over opslagmaterieel,

Als de toonaangevende webshop voor al je bouwhekken van HERAS, is Visser Assen natuurlijk de ideale partner om jou snel te kunnen voorzien van een grote partij bouwhekken. Maar hoe sla je al deze bouwhekken nu eigenlijk op? En hoe transporteer je je bouwhekken nu gemakkelijk en snel van locatie A naar bouwlocatie B? Met behulp van dit blogartikel hopen wij je hier een kort en bondig antwoord op te geven.

 

Bouwhekken opslaan en vervoeren | Visser Assen

 

5 redenen waarom transportbokken voor je bouwhekken de moeite waard zijn

Zodra je eenmaal de laatste hand heb gelegd aan een omvangrijk bouwproject, zullen je bouwhekken moeten worden gedemonteerd en afgevoerd. Heb je deze bouwhekken niet direct weer nodig voor een andere bouwlocatie of een evenement, dan zul je deze bouwhekken ergens moeten opslaan. Om dit op een gemakkelijke manier mogelijk te maken, komt een speciaal transportrek buitengewoon goed van pas. Deze bouwhekrekken zijn niet alleen geschikt om je bouwhekken snel van de ene plek naar de andere locatie te krijgen, bij het opslaan van je bouwhekken zijn ze eveneens uitermate geschikt. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar een goed opslagrek voor je bouwhekken is belangrijker dan je denkt. Daarom noemen wij hier vijf redenen waarom je zou moeten investeren in goede transportrekken voor je bouwhekken.

 

  1. Bouwhek transportbok werkt ruimtebesparend

Een stapelrek voor je bouwhekken helpt je niet alleen bij het snel van de ene plek naar de andere locatie brengen van je bouwhekken, maar ook tijdens het opslaan van je bouwhekken bewijzen deze transportrekken je een zeer goede dienst. Want dankzij deze opslagrekken kun je veel kostbare ruimte besparen op je bedrijfsterrein. Afhankelijk van de door jou gekozen opslagmethode kun je zo namelijk grote aantallen bouwhekken liggend of staand opslaan. Bovendien kun je de transportbokken zelf ook nog eens op elkaar stapelen, zodat je een enorm aantal bouwhekken op een kleine oppervlakte kunt opslaan en transporteren.

 

  1. Opslagrek bouwhekken zorgt voor netheid en overzicht

Voor wie graag het overzicht wil bewaren op het terrein, biedt een transportsysteem voor een groot aantal hekken zeker uitkomst. Want een voorraad aan keurig gerangschikte bouwhekken draagt niet alleen bij aan een professionele look, maar bieden tevens een helder zicht op de huidige, vrije voorraad aan bouwhekken. Afhankelijk van het door jou aangeschafte transportrek, kun je 24 tot en met maar liefst 30 bouwhekken kwijt in je transportframe. Door nu alleen maar het aantal volle opslagrekken te tellen, weet je onmiddellijk hoeveel vrije bouwhekken je op het moment hebt. En dat werkt wel zo prettig.

 

  1. Bouwhekrek bespaart de beheerder veel tijd

Het laden en lossen van een grote partij bouwhekken is vaak een flinke klus. Je moet met twee personen zijn om alle bouwhekken stuk voor stuk met de hand op te pakken en een plaats te geven. Gelukkig kan is vele malen efficiënter, en wel met een speciale transportbok voor bouwhekken. Dit komt omdat systematisch opgeslagen bouwhekken vele malen sneller en eenvoudiger kunnen worden gelost. Alle bouwhekken worden eenvoudig in het transportsysteem gestapeld en met een heftruck wordt het volledige transportrek opgetild. Door op deze manier te werk te gaan, kun je in slechts enkele minuten een groot aantal bouwhekken op de vrachtwagen laden.

 

  1. Transportrekken voor bouwhekken werken stabieler en veiliger

Een stabiele stand van de bouwhekken tijdens het vervoeren van je bouwhekken is belangrijk om schade te voorkomen. In een opslagrek dat speciaal is ontwikkeld om bouwhekken in te vervoeren, staan je bouwhekken zo vast als een huis. Dankzij deze opstelling kunnen de bouwhekken niet gaan schuiven, met alle gevolgen van dien. De Europese overheden voeren dan ook regelmatig controles uit op de snelwegen om te kijken of vrachtwagenchauffeurs hun goederen wel veilig vervoeren. Als de ambtenaren waar dan ook in Europa ontdekken dat je bouwhekken vervoert zonder een deugdelijk transportrek en deze bouwhekken dus kunnen schuiven, strooien ze maar al te graag met forse bekeuringen. En dat niet alleen, je vormt een gevaar op de weg voor je medeweggebruikers. Zorg dus voor een goedgekeurde transportbok om je bouwhekken in te vervoeren.

 

  1. Stapelrek voor opslag bouwhekken verlengt de levensduur van je hekken

Wanneer je gebruikmaakt van een opslagrek om je bouwhekken in op te slaan en te transporteren, voorkom je dat deze beschadigd raken. Omdat de heftruck of de kraan uitsluitend het transportframe optilt, komt deze niet in aanraking met de bouwhekken zelf. Hierdoor draagt het transportrek bij aan een verhoogde stabiliteit. Zou je nu geen stapelrek gebruiken, dan loop je al snel het risico dat er plooien ontstaan in de buizen van de bouwhekken. In het ergste geval zullen de hekken zelfs gaan knikken of breken. De wijze waarop je je kostbare bouwhekken transporteert en opslaat is dan ook zeker van invloed op de levensduur van je bouwhekken. Een speciaal bouwhekrek komt de levensduur dan ook absoluut ten goede.

 

Bouwhekken staand of liggend opslaan | Visser Assen

 

Bouwhekken verticaal of horizontaal opslaan?

Bij Visser Assen kun je online een keuze maken uit een grote verscheidenheid aan transportsystemen voor het vervoeren en opslaan van je bouwhekken. De eenvoudigste uitvoering van een bouwhekrek is een transportbok gemaakt van kunststof of staal die plaats biedt aan maximaal 28 bouwhekken. Hierin kun je je bouwhekken verticaal opslaan, waarna je in combinatie met een spanband je bouwhekken veilig over de weg kunt vervoeren. De wat duurdere bouwhekrekken kunnen je bouwhekken verticaal opslaan zonder spanbanden en bieden in sommige exemplaren bovendien nog plek voor je bouwhekvoeten en bouwhekklemmen.

 

Verreweg de meeste transportsystemen zijn geschikt om je bouwhekken van HERAS verticaal op te slaan. Bovendien hebben wij nog een paar transportrekken waarmee je je hekken liggend kunt transporteren en opslaan. Maar welke methode is nu het beste? Beide types hebben hun eigen voor- en nadelen. Wel is het zo dat een horizontaal bouwhekrek net even wat gemakkelijker in het gebruik is. Bij een verticale opslag moet afhankelijk van het systeem de buis van het hek op de opzetbuis worden geschoven, of vallen de buizen in de gaten van de transportbok.

 

Zit er nu echter een knik in de buis van je bouwhek, dan kun je dit hek niet meer in of op het opslagrek krijgen. Bovendien kan opgehoopt vuil of ijs in de buizen van je bouwhekken het opzetten van de hekken onnodig lastiger maken. De modder of het ijs zal dan namelijk eerst moeten worden verwijderd.

 

Het transportrek voor het liggend opslaan van je bouwhekken bestaat uit vier buizen of rongen op de hoeken; de hekken kunnen daarbij eenvoudig tot aan de twee achterste buizen worden geschoven. Zodra alle hekken zijn gestapeld, kunnen de twee rongen aan de voorkant worden gemonteerd.

 

Opslaan en transporteren van je bouwhekken met een transportbok loont de moeite

Wie dit blogartikel heeft gelezen, kan slechts één conclusie trekken: door gebruik te maken van een speciaal bouwhekrekken, kun je je bouwhekken vele malen gemakkelijker vervoeren en opslaan. Het zorgt voor een net en overzichtelijk materieelbeheer. Bovendien bespaar je hiermee tijd en ruimte, en het werkt nog een stuk veiliger ook. Bovendien weet een deugdelijk opslagrek de levensduur van je bouwhekken aanzienlijk te verlengen. Bekijk dus snel welke oplossing Visser Assen jou kan bieden!

 

Transportsystemen bouwhekken bekijken ►

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600