Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

FieldLink vervangt LM80

Geschreven door Robert 08-12-2020 0 Reacties

Trimble Fieldlink vervangt Trimble LM80

 

LM80

Het zal ondertussen ongeveer 15 jaar geleden zijn dat ik voor het eerst kennismaakte met het programma Trimble LM80 (LayoutManager). Destijds werkte ik bij een bouwkundig aannemer. We hadden in die tijd al een paar jaar een mechanisch total station, maar dat bleek in de praktijk toch maar een lastig ding. Pas toen we er een veldboek met LM80 op aansloten, werd het uitzetten ineens kinderspel! Vanaf dat moment zagen we de bouwtekening op het schermpje van het veldboek en werd alles allemaal een stuk duidelijker. Zeker toen we een jaar later ook nog een robotic total station aanschaften: nu liepen we ineens real-time over de tekening en hoefde niemand meer te schreeuwen “45 centimeter vooruit” (of was het toch terug…)

 

Ik denk dat we kunnen zeggen dat LM80 voor een ware revolutie heeft gezorgd op het gebied van bouwmaatvoering. Nooit eerder was het zo eenvoudig om vanaf een CAD-tekening met MC Next een uitzetbestand te maken en dit vervolgens digitaal te gaan uitzetten. Je kon aan alles zien en merken dat dit simpele, maar zeer effectieve, programma voor bouwmaatvoering was ontworpen. Zowel inmeten als uitzetten met een total station werd ineens voor iedere aannemer aantrekkelijk.

In de komende jaren werd het programma nog verder ontwikkeld en zullen er in Nederland ondertussen honderden bouwkundig maatvoerders ervaring mee hebben.

 

 

Tijd voor wat nieuws

Maar nu, na ongeveer 15 jaar trouwe dienst, is het tijd om afscheid te nemen van LM80. De makers zijn opnieuw naar de tekentafel gegaan en hebben een waardig opvolger ontworpen. Sinds een poosje is namelijk Trimble FieldLink dé oplossing voor bouwmaatvoering. Nog eenvoudiger en nog duidelijker is Trimble er in geslaagd een volledig nieuw programma te maken. Opstellen van het instrument, inmeten en uitzetten van punten en lijnen was nog nooit zo gemakkelijk.

Met FieldLink Advanced is het zelf mogelijk om 3D-bestanden te importeren, en in 3D te bekijken. Ook de koppeling met MC Next is in FieldLink nog net zo gestroomlijnd als je gewend was, rechtstreeks meetbestanden importeren en exporteren is nog steeds vanzelfsprekend en gaat sneller dan ooit tevoren.

 

Vaarwel veldboek, welkom tablet.

En met de komst van deze nieuwe software heeft Trimble ook nieuw hardware gelanceerd. Helemaal van deze tijd: een 7” tablet. Dit zorgt ervoor dat de tekening, of het 3D-model, er nog beter uitziet in het veld. Een groot voordeel van de tablet is ook dat deze draait op Windows 10, zo is het nu ook mogelijk om meetbestanden via de Cloud uit te wisselen met de computer op kantoor. De bijbehorende tablet is net als zijn voorganger, de Nomad, gemaakt voor het werk buiten onder alle omstandigheden. Zo is de tablet spatwaterdicht en bestand tegen een stootje! Ook is het scherm, zelfs met fel zonlicht en onder een hoek, nog steeds duidelijk af te lezen. En met de extra zware accu die we er standaard bijleveren, ben je verzekerd van een dag lang intensief gebruik!

 

Bekijk Trimble Fieldlink >

 

 

Ook interessant
Stenen zagen of knippen?

Stenen zagen of knippen?

Ronald 15-12-2017 0
  Om stenen, tegels of banden op maat te maken, kun je deze knippen of zagen. Echte vaklui kappen deze zelfs af met een straathamer, maar deze meth...
Lees meer
Dompelpompen: alles wat je moet weten

Dompelpompen: alles wat je moet weten

Ronald 08-12-2017 0
  Sinds kort is ons assortiment uitgebreid met de klokpompen van Proril. Wil je een dompelpomp kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Lees dan ...
Lees meer
Hoe monteer je een stortkoker?

Hoe monteer je een stortkoker?

Ronald 10-04-2017 0
  Heb je zojuist een stortkoker aangeschaft of ben je van plan eentje te kopen en wil je graag weten hoe je deze monteert? Lees dan uitvoerig deze ...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600