Land2Map: de ultieme oplossing voor landmeetkunde in AutoCAD

Geschreven door Ronald 13-06-2024 0 Reacties Layout,

Stel je voor: je bent in het veld aan het meten en je hoeft nooit meer terug naar kantoor om tekeningen voor te bereiden. Klinkt als een droom, toch? Maar met Land2Map is dit werkelijkheid. Deze innovatieve software verandert de manier waarop je meet- en uitzetwerkzaamheden uitvoert, en bespaart je tot wel 90% van je tijd. Laten we eens kijken wat Land2Map precies voor je kan betekenen.

 

Land2Map: ultieme oplossing vor meten in AutoCAD | AIC Visser

 

Wat is Land2Map?

Land2Map is dé totale meetoplossing waarmee je direct in AutoCAD kunt meten en tekenen. Of je nu met een Total Station of GPS werkt, Land2Map maakt het mogelijk om realtime je metingen uit te voeren en direct in je AutoCAD-tekening te verwerken. Dit betekent dat je zowel inmeet- als uitzetwerkzaamheden ter plekke kunt doen zonder dat je eerst tekeningen hoeft voor te bereiden. Het resultaat? Een veel efficiëntere werkwijze en aanzienlijk minder nabewerking.

 

Land2Map bekijken ►

 

Realtime meten en tekenen in AutoCAD

Een van de grootste voordelen van Land2Map is dat je realtime in AutoCAD kunt meten en tekenen. Je kunt een tekening openen en direct punten in het veld uitzetten. Dit scheelt enorm veel tijd en zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent met je metingen. Ook het inmeten van objecten gebeurt rechtstreeks in AutoCAD, waardoor je revisietekening meteen wordt opgebouwd terwijl je meet.

 

Meten met Land2Map: bespaar tijd en verminder fouten

Land2Map helpt je niet alleen om tijd te besparen, maar ook om fouten te verminderen. Aan je metingen kun je structuurlagen koppelen, zodat ingemeten lijnen direct in de juiste laag worden getekend. Al je symbolen worden ook realtime gekoppeld aan de metingen en verschijnen in de juiste laag. Dit betekent dat je geen tijd meer kwijt bent aan nabewerking en je direct de resultaten van je meting ziet.

 

Alle tools en gegevens binnen handbereik

Met Land2Map heb je alle landmeetkundige tools die je nodig hebt binnen handbereik. De software beschikt over een DTM-module voor het berekenen van volumes, diverse tools voor maatvoering en oppervlaktes berekenen, en een directe link met Google Maps. Bovendien kun je al je tekeningen en gegevens altijd bij de hand hebben in de cloud of je mailbox. Zo hoef je nooit meer terug naar kantoor om extra punten voor te bereiden of een andere tekening op te halen.

 

GPS als muis in AutoCAD

Een van de unieke features van Land2Map is dat je je GPS-ontvanger kunt gebruiken als muis in AutoCAD. Hiermee kun je punten uitzetten en direct in je tekening verwerken. Of je nu een Total Station van merk X hebt en een GPS-ontvanger van merk Y, Land2Map zorgt ervoor dat alles naadloos samenwerkt. Je kunt zelfs geïntegreerd meten met zowel Total Station als GPS, en gedetailleerde rapporten genereren zoals uitzetrapporten, afwijkingsrapporten en deformatierapporten.

 

Plug & Play software-oplossing

Land2Map is een plug & play software-oplossing die eenvoudig te gebruiken is. Je werkt direct in AutoCAD, waarbij je alle landmeetkundige elementen realtime op je tablet ziet verschijnen. De software draait op een robuuste en waterbestendige Panasonic FZ-G2 Toughbook, wat betekent dat je in alle weersomstandigheden kunt blijven werken.

 

Wat zeggen gebruikers over Land2Map?

Gebruikers van Land2Map zijn enthousiast over de tijdsbesparing en de gebruiksvriendelijke interface. Jan Boerman van Nonak Ommen zegt: "Ik hoef geen tekening meer voor te bereiden, dat scheelt me enorm veel tijd." En Bert van Kilsdonk van Kanters Veghel voegt toe: "De tablet is tevens mijn computer in combinatie met het dockingstation, ik hoef dus niets meer over te zetten op mijn pc."

 

Land2Map-accessoires

Om het werken met Land2Map nog comfortabeler en eenvoudiger te maken, zijn er diverse handige accessoires beschikbaar. Denk aan een 2-strap harnas voor eenvoudig uitzetten en een hand vrij voor GPS, een dockingstation om je tablet direct als computer te gebruiken, en een GPS-mount om je tablet eenvoudig aan de GPS te bevestigen.

 

Nooit meer voorbereiden, altijd klaar

Met Land2Map heb je de complete tekening altijd bij je. Je hoeft nooit meer een gedeelte van de tekening te exporteren en importeren in je veldboek, en je bent niet meer afhankelijk van een werkvoorbereider. Je kunt de complete tekening openen en bewerken in AutoCAD, zonder tijd te verliezen aan voorbereidingen.

 

 

Kortom, Land2Map biedt de totale meetoplossing die je nodig hebt om je werk efficiënter en nauwkeuriger te maken. Bespaar tijd, verminder fouten en werk direct in AutoCAD met deze innovatieve software. Probeer het zelf en ervaar het gemak van Land2Map!

 

Land2Map bekijken ►

Ook interessant
Alles over de afschotlasers van Spectra

Alles over de afschotlasers van Spectra

Ronald 27-06-2024 0
AIC Visser is al meer dan veertig jaar de trotse importeur voor de Benelux van het merk Spectra Precision Laser. Dit Amerikaanse merk is de uitvinder ...
Lees meer
Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Voorkom stofvorming met een nevelkanon

Ronald 24-06-2024 0
Een grote hoeveelheid stof in de lucht is slecht voor de omgeving en schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Fijnstof wordt tegenwoor...
Lees meer
Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Waarom jaarlijks onderhoud bij AIC Visser een must is

Ronald 20-06-2024 0
De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog maar een paar werken hard werken, en het is alweer bouwvak. Hét uitgelezen moment om je meetinstrument b...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600