Nikon waterpasinstrumenten

Geschreven door Roan 16-05-2022 0 Reacties Meetinstrumenten,Visser Assen algemeen,

Als totaalleverancier van de bouw- en infrasector is Visser Assen al vele tientallen jaren een betrouwbare partner als het gaat om meetinstrumenten. Voor een waterpas van uitstekende kwaliteit moet je bij het merk Nikon zijn. De waterpassen van Nikon meten haarscherp. Deze zijn dan wat duurder dan alternatieven maar dan krijg je wel waarde voor je geld.

 

 

 

Wat is een waterpasinstrument?

Een waterpasinstrument, een meetinstrument dat ook wel een waterpastoestel of kortweg waterpas wordt genoemd, is ideaal om met een extreem hoge precisie een horizontaal vlak mee te kunnen realiseren. Bovendien is een waterpasinstrument uitermate geschikt om verschillen in hoogte ten opzichte van dit vlak mee in te kunnen meten.

 

Er zijn verschillende waterpasinstrumenten in ons assortiment. Per type waterpas verschilt de vergroting. Hoe hoger de vergroting van de waterpas, in combinatie met de nauwkeurigheid, hoe preciezer de meting. Daarnaast kunnen de waterpassen van Nikon enorm ver kijken. Hoe groter de vergroting van de waterpas, hoe verder het zicht ervan is.

 

Kwaliteit en zekerheid Nikon

Ga je voor het beste van het beste op het gebied van professionele waterpasinstrumenten? Ga dan voor de waterpasinstrumenten van Nikon. Omdat de tak voor meetinstrumenten van het merk Nikon eveneens onder de vlag van Trimble valt, kunnen wij als importeur van dit Amerikaanse merk de hoogste kwaliteit meetinstrumenten aanbieden.

 

De Nikon waterpasinstrumenten zijn bedoeld voor het hogere segment in de markt. De kwaliteit en de nauwkeurigheid van de Nikon waterpasinstrumenten rechtvaardigen de hogere prijsstelling ruimschoots. In combinatie met een micrometer kunnen de instrumenten nog nauwkeuriger meten.

 

 

De AS-2 tegenover de AE-7

Het AS-2 waterpasinstrument is het neusje van de zalm onder de meetinstrumenten van Nikon, maar meet dan ook het meest nauwkeurig. Deze waterpas heeft een nauwkeurigheid van 0.8 mm over 1000 meter en een vergroting van maar liefst 34 keer. Daarom is dit waterpasinstrument uitermate geschikt voor landmetingen. Dit automatische waterpastoestel is gemaakt voor de bouwsector. Naast het feit dat deze waterpas zeer accuraat meet, is die ook bestand tegen extreme weeromstandigheden.

 

De Nikon AE-7 is een iets goedkopere variant, deze waterpas kan onder andere worden ingezet voor landmetingen. Dit model heeft eveneens een enorm hoge meetnauwkeurigheid, deze bedraagt 1 mm over 1000 meter. Voor de mensen die een iets goedkoper waterpasinstrument willen dat tegelijkertijd ook enorm goed kan meten, is wellicht de AE-7 de beste optie.

beide waterpasinstrumenten zijn weggelegd voor het hogere segment. Je kunt extreem nauwkeurig meten met beide toestellen, een alternatief waterpasinstrument die nauwkeuriger meet is er niet. Daarnaast heb je ook enorm ver zicht met beide toestellen.

 

Service en ondersteuning

Bij een goed meetinstrument komt veel nauwkeurigheid kijken. Bij Visser Assen worden onze waterpasinstrumenten geleverd met een uitstekende service en ondersteuning. Als je vragen hebt over de werking, dan kun je contact met ons opnemen en helpt één van onze specialisten je verder. Wij kunnen bij Visser Assen zelf onze meetinstrumenten opnieuw kalibreren zodat het instrument weer geheel nauwkeurig staat afgesteld. Doe dit zeker één keer in het jaar en je weet zeker dat er geen achterstallig onderhoud zal optreden en dat je meetinstrumenten altijd op en top zullen werken.

 

Tot slot

Als je dit blogartikel goed hebt doorgelezen, dan ben je waarschijnlijk al snel tot de conclusie gekomen dat de waterpasinstrumenten van Nikon van uitstekende kwaliteit zijn. Het goed bepalen van de hoogtes is essentieel in de bouwsector en daarom zijn deze meetinstrumenten niet meer weg te denken op de bouwplaats. Voor de beste kwaliteit van je meetinstrumenten moet je dan ook bij Visser Assen zijn.

 

Bekijk hier alle meetinstrumenten

 

Ook interessant
Afschotlaser kopen? Maak kennis met de Spectra GL412N en GL422N

Afschotlaser kopen? Maak kennis met de Spectra GL412N en GL422N

Ronald 04-07-2022 0
Als je op zoek bent naar een roterende bouwlaser waarmee je eenvoudig een afschot kunt creëren, dan kun je in het online assortiment van Visser Assen ...
Lees meer
Kapotte bouwlaser: repareren of vervangen?

Kapotte bouwlaser: repareren of vervangen?

Ronald 29-06-2022 0
Het komt altijd ongelegen; een kapotte bouwlaser. Wil je net gaan uitzetten, start de laser niet op. Of tijdens de werkzaamheden stopt de bouwlaser in...
Lees meer
Bezoek Visser Assen tijdens de BouwBeurs

Bezoek Visser Assen tijdens de BouwBeurs

Ronald 28-06-2022 0
We zullen nog even geduld moeten hebben, maar in 2023 staat hij dan eindelijk weer op de agenda: de BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Mochten we n...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600