Mous Software MC-Start

Mous Software MC-Start
  • 695,00
  • 840,95 incl. btw
Pre-Order

Dit product is tijdelijk uitverkocht
Bestel nu en ontvang dit product als eerste zodra dit weer op voorraad is.
Neem contact op voor de levertijd

 

  • Punten uitzetten
  • Punten opmeten
  • Importeer gemeten punten terug in het originele model
Gratis verzending
Gemakkelijk meetbestanden maken in CAD / BIM
Eenvoudig punten importeren en exporteren
Genereren van volumeberekeningen voor bult-kuilberekening

Omschrijving Mous Software MC-Start

Omschrijving Mous Software MC-Start

MC Start is een softwarepakket dat in feite nauwelijks nog enige introductie nodig heeft. Dit is het basispakket van MOUS Software.

 

MC Start softwarepakket voor interactie met je Robotic Total Station

MC Start van MOUS Software is een programma voor de interactie tussen de Robotic Total Stations van Trimble en CAD / BIM-software waarmee de meest elementaire functies kunnen worden vervuld. Dankzij de vele wizards die je aan de hand meenemen om taken uit te voeren, is het programma geschikt voor personen met slechts basiskennis van computers en CAD / Revit.

 

Gemakkelijk punten uitzenden met behulp van MC Start

Koppel je MC Start met je CAD- of BIM-software, dan kun je met slechts een paar klikken van je muis de uit te zetten punten in je 3D-modellen. Hiermee zijn de contouren van het uit te zetten bouwwerk razendsnel omgezet in een serie punten. En kan je instrument worden geladen met een tekening, dan kan ook die met MC Start worden aangemaakt. Vervolgens zitten deze punten in enkele ogenblikken (samen met de achtergrondtekening) in je instrument.

 

Jouw voordeel: de voorbereidingstijd voor een uit te zetten project wordt tot een minimum beperkt én je hebt er geen specialist voor nodig.

 

MOUS MC Start voor het razendsnel opmeten van punten

Opgemeten punten worden met enkele muisklikken uit het instrument gehaald en aan een bestaande tekening toegevoegd of ze worden getoond in een nieuwe tekening. En wanneer je dat wenst kunnen er zelfs automatisch lijnen tussen de punten worden getekend.

 

Een opgemeten gevel is met MC Start in een handomdraai in CAD omgetoverd tot een direct herkenbaar plaatje. Daarmee is MC Start niet alleen voor bouwers, maar ook voor architecten en bijvoorbeeld interieurbouwers een uitkomst voor het snel in kaart brengen van een bestaande situatie.

 

MC Start, wat kun je ermee?

MC Start is de oplossing wanneer je meetbestanden wil maken voor je Total Station of GNSS in een CAD of BIM-programma. Deze functionaliteit zit meestal niet standaard in je CAD-programma, vandaar dat we onze meetapparatuur standaard leveren met deze software, want dankzij MC Start kun je dus in je CAD of BIM programma meetpunten plaatsen en exporteren. Maar het is ook mogelijk om met behulp van MC Start een in meting naar CAD of BIM te kunnen exporteren. De software biedt hiervoor de meest basis oplossingen, wanneer je op zoek bent naar uitgebreidere functionaliteit is wellicht MC Next een betere optie. Visser Assen is al vanaf het begin van MOUS Software partner en het adres voor MC Start en MC Next. Beide programma’s zijn volledig Nederlandstalig.

 

Punten plaatsen met MC-Start software

Wanneer je MC Start geïnstalleerd hebt kun je het gebruikte CAD of BIM-programma selecteren, MC Start zal nu als een extra toolbar verschijnen. Met behulp van deze toolbar is het nu mogelijk om meetpunten te plaatsen in je tekening of model. Wanneer alle punten geplaatst zijn kun je de punten en het gewenste achtergrond bestand selecteren en om deze vervolgens rechtstreeks naar de gewenste meet apparatuur te sturen.

 

Overige functies

Naast meetpunten plaatsen en importeren en exporteren is het MC Start ook mogelijk om een aanzicht of doorsnede te maken van een meting, bijvoorbeeld voor het inmeten van spanten, met behulp van MC Start is het heel eenvoudig deze naar CAD te exporteren. Maar ook is het mogelijk met MC Start inhoudsberekeningen te maken, zo is het nu ineens heel makkelijk om bult of kuil berekening te maken incl. bijbehorend rapport.

 

Compatibiliteit

Autodesk® Revit® 2016 – 2021

Robert McNeel & Associates® Rhinoceros® V6 – V7

Autodesk® AutoCAD® 2010 – 2021

Autodesk® Civil 3D® 2010 – 2021 alignments

Autodesk® AutoCAD® LT 2010 – 2021

Bricsys® BricsCAD® (Lite, Pro & BIM) V19 – V21

 

Systeemeisen

Volledige ondersteuning voor 32 en 64-bit operating systemen

Workstation: Windows® 7, Windows® 8/8.1, Windows® 10

Network: Windows® Server 2008, 2012, 2016, 2019

 

Beschikbare talen

Engels, Nederlands, Frans, Duits

default default

Vraag over dit product?

Neem contact op

088 - 13 43 600

Stuur een WhatsApp

Specificaties Mous Software MC-Start

Video's

Beoordelingen

Deel je ervaring met dit product

Niet goed Uitstekend

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600