Halogeenlampen vervangen door HQI- of LED-lampen

Geschreven door Ronald 26-09-2016 0 Reacties Alles over bouwlampen,Bouwplaatsinrichting,

Halogeenlampen vervangen door HQI of LED?

In de bouw wordt nog altijd veel gebruikgemaakt van halogeen-bouwlampen. Logisch ook, want deze krachtige bouwlampen maakten vele tientallen jaren de dienst uit. Maar tijden veranderen, en in een tijd van bewustwording van een beter milieu wordt de roep om ecologische producten steeds groter. Een uitstekend moment om je halogeenlampen te vervangen door energiezuinige alternatieven.

 

HQI-bouwlampen
De eerste energiezuinige bouwlamp waar je waarschijnlijk aan denkt is natuurlijk de HQI-bouwlamp. Deze bouwlampen, die ook wel gasontladingslampen of metaalgasdamplampen worden genoemd, zijn inmiddels al een groot aantal jaren op de markt. Deze energieklasse A-lampen zijn al vier keer zo zuinig als halogeenlampen. Het is dan ook niet vreemd dat HQI-lampen in korte tijd al vele bouwplaatsen in de schijnwerpers hebben gezet.

 

LED-bouwlampen
De nieuwste innovatie is natuurlijk de LED-bouwlamp. Deze lampen bevatten een chip met hierop een groot aantal piepkleine lampjes. Ledbouwlampen bieden een onovertroffen lichtopbrengst, gekoppeld aan een zeer laag energieverbruik. De ontwikkeling van LED-bouwlampen staat niet stil, en dus worden deze bouwlampen telkens verbeterd. Nieuw is bijvoorbeeld de LED PROF, met een SMDM-chip. Een groot voordeel van ledbouwlampen is bovendien dat ze niet heet worden.

 

Handige tabel
Wil je weten of het uitkan om je halogeenlampen te vervangen door HQI- of LED-bouwlampen? Maak dan gebruik van onderstaande tabel. Hierin zie je namelijk welke bouwlampen qua lichtvoorziening gelijkwaardig zijn. Zo zie je in één oogopslag of het zin heeft om jouw bouwlampen te vervangen!

 

Halogeen

HQI

Besparing t.o.v.
halogeen

LED

Besparing t.o.v.
halogeen
Besparing
t.o.v. HQI
300 Watt 70 Watt 76.7% 24 Watt 92% 65.7%
500 Watt     48 Watt 90.4%  
1.000 Watt 150 Watt 85% 72 Watt 92.8% 52%
2.000 Watt 400 Watt 80% 150 Watt 92.5% 62.5%

 

Vervang ook je bouwlampen door LED-bouwlampen

Steeds meer aannemers, bouwbedrijven en particulieren zien de vele voordelen van ledverlichting in. In de drie jaar tijd dat we nu onze eigen LED-bouwlampen PROF online verkopen, hebben wij dan ook al meer dan 1250 stuks van deze professionele ledbouwlampen aan de man weten te brengen. Stap ook op de LED-bouwlamptrein, en merk direct hoeveel jij ieder jaar weer kunt besparen op je stroomrekening!

 

Bouwlampen bekijken ►

Handige artikelen over bouwlampen
Hoe kies ik een goede LED-bouwlamp?

Hoe kies ik een goede LED-bouwlamp?

Ronald 31-10-2016 0
Lees meer
Nieuwe Mobiele Lichtmasten; Zelfvoorzienend en Energiezuinig

Nieuwe Mobiele Lichtmasten; Zelfvoorzienend en Energiezuinig

Ronald 09-10-2017 0
Lees meer
Led-bouwlamp kopen: waar moet je op letten?

Led-bouwlamp kopen: waar moet je op letten?

Ronald 10-09-2018 0
Lees meer
Bouwlamp klasse 1, 2 of 3: de nieuwste eisen

Bouwlamp klasse 1, 2 of 3: de nieuwste eisen

Ronald 15-11-2018 0
Lees meer
LED-bouwlampen: de nieuwste feiten op een rij

LED-bouwlampen: de nieuwste feiten op een rij

Ronald 11-10-2019 0
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600