Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.
I.v.m. Hemelvaart worden bestellingen geplaatst na 11 mei 15.00 uur, vanaf maandag 17 mei geleverd.

Husqvarna of Stihl: wie maakt de beste bandenzaag?

Geschreven door Ronald 21-04-2021 0 Reacties Alles over doorslijpers,

Als je bezig bent je te gaan oriënteren op een nieuwe bandenzaag, dan zie je natuurlijk dat er nogal wat verschillende merken bestaan. Zo heb je natuurlijk de doorslijpers van budgetmerken Dolmar als Lumag. Bovendien heb je nog betrekkelijke nieuwkomers op de markt van merken als Wacker Neuson en een gevaarlijke outsider als de MX Fuel van Milwaukee. De belangrijkste merken zijn toch echter wel Husqvarna en Stihl. Maar welke van deze twee grote fabrikanten is nu de beste? Wij nemen je mee in de wereld van de grootste producenten op het gebied van bandenzagen.

 

Bandenzaag Husqvarna of Stihl kopen | Visser Assen

 

Het vergelijken van de merken Husqvarna en Stihl is hetzelfde als bijvoorbeeld het vergelijken van een BMW met een Mercedes. Ieder merk heeft namelijk zijn eigen fanbase. Zo zou een BMW-liefhebber nog niet eens in een taxi van Mercedes gezien willen worden en kan een Mercedes-rijder geen kans onbenut laten om een BMW af te branden. En dat is het met de merken Stihl en Husqvarna van hetzelfde laken een pak. Gelukkig kun je altijd vertrouwen op Visser Assen, voor een objectieve kjk op beide merken bandenzagen.

 

Husqvarna en STIHL met elkaar vergelijken

De fabrikanten Stihl en Husqvarna staan allebei bekend als de beste fabrikanten van professionele gemotoriseerde zagen ter wereld. Beide merken zullen waarschijnlijk betere prestaties leveren dan bijna ieder ander professioneel merk op de markt. In brede enquêtes onder zowel huiseigenaren als professionele gebruikers zijn de voorkeuren dan ook bijna 50-50 verdeeld over deze twee merken. En beide fabrikanten bieden veel verschillende modellen om vrijwel elke gebruiker aan te spreken. Laten wij dan ook maar eens gaan kijken naar de pluspunten van beide merken afzonderlijk.

 

Bandenzaag Husqvarna kopen | Visser Assen

 

De pluspunten en kenmerken van het merk Husqvarna

Husqvarna is 's werelds grootste en oudste fabrikant van professioneel zwaar gereedschap, opgericht in Zweden in de jaren 1690 als producent van zogenoemde musketgeweren. Husqvarna is genoemd naar de Zweedse stad waar het is opgericht en produceert al sinds het jaar 1959 kettingzagen en motorslijpers van de allerhoogste kwaliteit. De punten die in het voordeel spreken van het Zweedse merk Husqvarna zijn:

  • De zagen van dit merk heeft de reputatie sneller te zagen dan de doorslijpers van STIHL
  • Husqvarna-onderdelen en -zagen zijn iets gemakkelijker online te verkrijgen dan die van Stihl
  • Dankzij de grotere brandstoftanks van Husqvarna kun je langer zagen zonder tussentijds te tanken
  • De X-TORQ-technologie staat garant voor een lager brandstofverbruik en dus een lagere uitstoot
  • De doorslijpers van Husqvarna zijn over het algemeen iets goedkoper dan die van STIHL
  • Husqvarna-zagen hebben over het algemeen de voorkeur van professionele gebruikers

 

Bandenzaag STIHL kopen | Visser Assen

 

STIHL: de voordelen en eigenschappen van dit merk

Stihl is een van oorsprong Duitse fabrikant van gemotoriseerd, professioneel gereedschap, opgericht in het jaar 1926 in Stuttgart. Het bedrijf is nog steeds in privébezit en heeft nu ook een hoofdkantoor in Virginia Beach, in de Amerikaanse staat Virginia. Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan 14.000 werknemers in dienst. In de jaren vijftig vervaardigde STIHL zijn eerste eenmans-kettingzagen. DE sterke punten die pleiten voor de aanschaf van een bandenzaag van het merk Stihl zijn onder andere:

  • Veel gebruikers zeggen dat Stihl meer koppel bij lage toerentallen biedt, waardoor het een betere keuze is voor zware zaagcondities
  • Een kleinere brandstoftank vermindert het gewicht van de zaag, waardoor hij gemakkelijker te hanteren is. Dit betekent echter wel een kortere bedrijfsduur per tankbeurt, dus vaker een korte werkonderbreking om even de tank bij te vullen
  • Stihl heeft de reputatie iets minder vaak onderhoud nodig te hebben dan de bandenzagen van de Zweedse concurrent
  • De zagen van Stihl genieten vaker de voorkeur van semi-professionele gebruikers

 

Husqvarna versus STIHL: de belangrijkste bandenzagen vergeleken

Zo, nu weet je op welke punten de twee merken Stihl en Husqvarna van elkaar verschillen. Tijd voor een vergelijking tussen de twee belangrijkste modellen bandenzagen van de beide merken:

 

  Bandenzaag Husqvarna K770 | Visser Assen Bandenzaag STIHL TS410 | Visser Assen
Type bandenzaag Husqvarna K770 STIHL TS410
Diameter zaagblad ø 300 mm ø 300 mm
Zaagdiepte 100 mm 100 mm
Asgat ø 20 mm ø 20 mm
Brandstof Mengsmering 1:50 Mengsmering 1:50
Motorvermogen 3,7 kW 3,2 kW
Cilinderinhoud 74 cc 66,7 cc
Motortype Luchtgekoelde 2-taktmotor Luchtgekoelde 2-taktmotor
Trillingen voorste handgreep 2,1 m/s² 3,9 m/s²
Trillingen achterste handgreep 2,3 m/s² 3,9 m/s²
Geluidsniveau gegarandeerd (LWA) 115 dB (A) 109 dB (A)
Geluidsdrukniveau 101 dB (A) 98 dB (A)
Gewicht 10,0 kg 9,4 kg
Artikelnummer 128677 122266

De belangrijkste modellen door Visser Assen vergeleken

 

Husqvarna of STIHL? Trek je conclusie!

De ervaring van iedere professionele of semi-professionele gebruiker is natuurlijk anders. Het is dan ook geheel afhankelijk van ieders specifieke behoeften en eisen. Sommige gebruikers geven bijvoorbeeld de voorkeur aan het koppel en het lage onderhoud van een Stihl, terwijl anderen juist weer de voorkeur geven aan de robuustheid en de langere bedrijfstijd van een bandenzaag van Husqvarna. De belangrijkste factor is dat de motordoorslijper zijn werk goed en veilig doet. En dat natuurlijk jaren en jaren achter elkaar, zonder noemenswaardige problemen.

 

Een goede bandenzaag helpt je productie en efficiënte te verhogen. Het minimaliseert bovendien het aantal keren dat je de riem moet aanspannen of het zaagblad dient te vervangen. Als je het aanbevolen onderhoud en de nodige reparaties maar in de gaten houdt, gaan beide merken jarenlang mee. Er valt dus toch geen winnaar aan te wijzen. Laat dan ook je hart je spreken en ga gewoon voor de bandenzaag die voor jou het beste of fijnste voelt. Een verkeerde keuze kun je dus in feite ook niet maken.

 

Bandenzagen bekijken ►

 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600