Nieuwe eisen rolsteigers van kracht

Geschreven door Ronald 26-01-2018 0 Reacties Alles over klimmaterieel,Bouwplaatsinrichting,

Rolsteigers dienen met ingang van 1 januari 2018 aan nieuwe eisen te voldoen. Het is namelijk vanaf heden verplicht om vóór het betreden van het volgende platform rondom een voorloopleuning te hebben. Deze regels gelden echter niet uitsluitend voor nieuw aangeschafte rolsteigers. Want ook steigers die al eerder zijn aangeschaft, dienen te beschikken over een voorloopleuning.

 

Rolsteiger eisen met ingang van januari 2018

 

Nieuwe eisen rolsteiger dringt ongevallen terug

Deze nieuwe eisen worden opgelegd door de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie). Uit jaarlijkse inspecties van deze dienst is namelijk gebleken dat leuningen van rolsteigers vaak niet worden aangebracht of slechts voor een deel worden gebruikt. Hierdoor is de kans op ongevallen aanzienlijk groter. Met het opleggen van de maatregel voorloopleuningen aan te brengen, willen zij het aantal ongelukken met rolsteigers drastisch terugdringen.

 

Eenvoudig je rolsteiger upgraden

Volgens de nieuwe regelgeving voor 2018 mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom op heuphoogte een leuning is aangebracht. Maar helaas is dit niet uit te voeren met behulp van een traditioneel systeem. Dit komt omdat horizontaal- en diagonaalschoren te hoog dienen te worden geplaatst. Om ervoor te zorgen dat jouw rolsteiger weer voldoet aan de nieuwste eisen, bieden wij je diverse mogelijkheden om je bestaande rolsteiger te upgraden.

 

Verschillende systemen voor nieuwe regels rolsteiger

Je huidige rolsteigers aanpassen opdat deze weer voldoen aan de nieuwe eisen, hoeft helemaal niet veel geld en/of moeite te kosten. Zo kun je voor een kleine investering de P2 rolsteiger-montagehaken van Layher in huis halen. Met deze kunststof hulpstukken kun je een leuning al vooruitlopend opsteken. Op deze manier heb je zowel tijdens de opbouw van de rolsteiger als tijdens het afbreken een heupleuning paraat. Handig is bovendien dat je deze montagehaken op ieder gewenst model en merk rolsteiger kunt toepassen.

 

Van een geheel andere orde is de zogenoemde X-frame van ASC. Deze lichtgewicht hulpleuning is gemakkelijk hanteerbaar. Met de X-frame kun je al vanaf het lager gelegen platform een heupleuning aanbrengen op het hoger gelegen platform. Staat je rolsteiger op minder dan 15 centimeter van een gevel, dan heb je voldoende aan een enkele hulpleuning. Heb je echter een vrijstaande rolsteiger, dan heb je twee van deze hulpleuningen nodig. Hiervoor hebben wij de set hulpleuningen ASC X-frame in het leven geroepen, zo ben je direct en voordelig compleet.

 

Complete rolsteiger volgens de nieuwe eisen

Was je van plan een nieuwe rolsteiger aan te schaffen? Dan hoef je uiteraard helemaal niets om te bouwen. Een nieuwe, complete rolsteiger voldoet als vanzelfsprekend aan de nieuwste eisen. Zo hebben wij daar de AGS XS van ASC voor. De letters 'AGS' staan hierin voor 'Advanced Guardrail System', de voorloopleuning in deze rolsteiger van Nederlands topfabricaat. Ook deze leuning kun je vanaf een lager gelegen platform monteren rond een hoger gelegen platform. Zo is de gebruiker na het bestijgen van een volgend platform verzekerd van een goede beveiliging door middel van een reeds aanwezige leuning.

 

Rolsteigers bekijken >

 


 

Klimmaterieel bij Visser Assen

Rolsteigers

Ladders en trappen

Kamersteigers

Schragen

Excentrisch steigeranker

Toebehoren en accessoires

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600