Multifunctionele bouwlaser Spectra HV302

Multifunctionele bouwlaser Spectra HV302

De Spectra HV302 is een model uit het middensegment multifunctionele bouwlasers van Spectra. Deze bouwlaser met rode straal is niet alleen geschikt voor afbouwwerkzaamheden, maar ook voor werkzaamheden buiten in het veld. Zelfs werken met afschot behoort tot de mogelijkheden.

Producten per pagina
Sorteer op:
Multifunctionele bouwlaser Spectra HV302 -14%
Favoriet
Vergelijken
 • Rode laserstraal
 • Straal zichtbaar tot 100 meter
 • Inclusief muurklem en radio-afstandsbediening
Multifunctionele bouwlaser Spectra HV302 met statief en baak -16%
Favoriet
Vergelijken
 • Rode laserstraal
 • Inclusief HL760 radio-ontvanger
 • Inclusief baak, statief, muurklem en radio-afstandsbediening
Multifunctionele bouwlaser Spectra HV302 met spindelstatief licht -10%
Favoriet
Vergelijken
 • Rode laserstraal
 • Straal zichtbaar tot 100 meter
 • Inclusief licht spindelstatief, ontvanger, muurklem en radio..
Multifunctionele bouwlaser Spectra HV302 met spindelstatief zwaar -12%
Favoriet
Vergelijken
 • Rode laserstraal
 • Straal zichtbaar tot 100 meter
 • Inclusief zwaar spindelstatief, muurklem en radio-afstandsbe..
Kofferset multifunctionele bouwlaser Spectra HV302 -19%
Favoriet
Vergelijken
 • Rode laserstraal, horizontaal en verticaal
 • Inclusief HL760 radio-ontvanger
 • Met baak en statief in één koffer

De Spectra HV302 is een multifunctionele laser die zich zowel horizontaal en verticaal volledig automatisch waterpas stelt. Na het indrukken van de aan/uit-knop stelt de laser zich zelf vlak en er kan direct mee worden gewerkt. Ook als de laser verticaal neer gezet wordt zal deze zichzelf automatisch waterpas stellen.

 

De Spectra HV302 multifunctionele bouwlaser met rode laserstraal 

De laser heeft een meetbereik van 800 meter met een handontvanger, maar ook heeft de HV302 een zichtbare rode laserstraal waardoor er perfect zonder handontvanger binnen in een ruimte gewerkt kan worden. Het zichtbare bereik is afhankelijk van de hoeveelheid licht in de ruimte. Daarom is de laser in verschillende rotatiesnelheden in te stellen. Hoe langzamer de laser draait hoe zichtbaarder de laserstraal wordt. Ook heeft de laser een ‘scan’ functie. Dit houdt in dat de laser in een bepaalde hoek een laserlijn kan scannen dit om de zichtbaarheid te vergroten. De scanhoek is instelbaar van 5 tot 180 graden.

 

Door middel van de loodlijn is er eenvoudig een haakse hoek uit te zetten of een punt op te loden. Met behulp van de radiografische afstandsbediening RC402N kun je ook eenvoudig een afschotlijn maken. Met behulp van de pijltoetsen op de afstandsbediening is de laserstraal eenvoudig naar het midden van de handontvanger te brengen. Met de afstandsbediening is het namelijk mogelijk om één van de stelmotoren uit te zetten, zodat er een afschot gecreëerd kan worden. Ook heeft de laser de mogelijkheid om automatisch een afschot lijn te creëren met de optionele radio-ontvanger HL760. Een multifunctionele laser voor zowel binnen als buiten voor bijvoorbeeld het uitlijnen van wanden, plafonds, het uitzetten van hoogtes en lijnen op de bouw en afschot maken bij beton werkzaamheden. Een allemansvriend voor alle bouw en infra werken!

 

De kwaliteit van de Spectra HV302 multifunctionele bouwlaser

De HV302 is een top multifunctionele horizontale en verticale bouwlaser ontwikkeld door Spectra. Deze uiterst robuuste laser met een slagvaste behuizing en nauwkeurig binnenwerk is van hoge kwaliteit waardoor er maar liefst 7 jaar garantie op gegeven wordt. De laser is uitgerust met een krachtig oplaadbaar accupakket waardoor je met één keer laden tot wel 45 uur kunt werken. Bij een lege accu kan de afbouwlaser direct door middel van de meegeleverde oplader op het stroomnet worden aangesloten, zodat er altijd doorgewerkt kan worden. Bovendien werkt de multifunctionele laser ook op vier gewone batterijen die eenvoudig in de laser geplaatst kunnen worden als er geen stroom aanwezig is.

 

De HV302 met geavanceerde radiohandontvanger HL760

De geavanceerde radio-handontvanger Spectra HL760 maakt de laser helemaal multifunctioneel! De HL760 wordt gekoppeld aan de laser waardoor de laser en ontvanger een unieke verbinding met elkaar hebben. Dit betekent dat de ontvanger absoluut geen andere laserstralen zal ontvangen, zeer praktisch als er meerdere lasers op een bouwwerk staan. Door de radioverbinding tussen de HV302, de HL760 en de meegeleverde afstandsbediening RC402N kan de laser zichzelf automatisch richten naar het midden van de handontvanger. Deze handige functie is zeer gemakkelijk om een afschotlijn te maken. De handontvanger hoeft alleen maar lager op de (meet)lat gezet te worden en de laser zoekt automatisch het midden van de handontvanger op. Hiermee creëer je super snel een afschot lijn! Blijft de laser in deze stand gelockt staan op de HL760 dan zal de laser nooit verlopen!

 

Ook is deze zogenoemde 'planelok-functie' ideaal voor het automatisch uitzetten van verticale lijnen. De laser zoekt zelf de ontvanger op waardoor het uitzetten van een verticale lijn in een paar tellen is gebeurd i.p.v. met de pijltoetsen de laser links en rechts te sturen. Door middel van deze 'planelok-functie’ zal de laser ook nooit verlopen zolang deze vast op de ontvanger is ingesteld. Gemakkelijk, safe en snel uitzetten met deze unieke combinatie! Toch op zoek naar een eenvoudigere handontvanger, dan is de HR150U een voordelig alternatief.


 

Radio-afstandsbediening RC402N

Met deze standaard meegeleverde afstandsbediening is het eenvoudig op grote afstand de laser te bedienen, om afschot te maken en de andere aanwezige functies van de laser te bedienen. De RC402N heeft een bereik van maar liefst 100 meter tot de laser.

 

De Robuuste behuizing van de Spectra HV302

Het glas in de behuizing is slim in beschermrubbers geplaatst waardoor bij een val dit zelden zal breken en bovendien is het glas zo effectief onder een bepaalde hoek geplaatst waardoor de waterdruppels niet op het glas blijven staan om vervorming van de laserstraal te voorkomen.

 

Multifunctionele muurklem

De HV302 wordt standaard geleverd met een multifunctionele muurklem. Deze kan vast geschroefd worden door middel van de uitsparingen in de klem of geklemd worden aan de hoeklijn van systeemplafonds. De laser is op deze klem nog gemakkelijk in hoogte te verstellen. Ook heeft de klem twee schroeven die in de juiste lengte te verstellen zijn waardoor de laser altijd zo recht mogelijk aan de muur of hoeklijn gesteld kan worden.

 

Zichtbaarheid HV302

De rode laserstraal is van zeer hoge kwaliteit en afhankelijk van de hoeveelheid (zon)licht in de ruimte is de laserstraal wel tot 100 meter te zien Voor een nog betere en hogere kwaliteit laserlicht is er de HV302G met groene laserstraal. Dit is voornamelijk voor interieurwerk als er zonder handontvanger gewerkt wordt een nog betere optie!

 

Importeur

Visser Assen is de officiële importeur en dealer van de Spectra lasers voor de Benelux. Wij leveren aan zowel de professionele als de particuliere markt. Spectra is een onderdeel van Trimble, wereldwijd leider in meetapparatuur en software programma’s voor de bouw.

 

Gekalibreerd door officieel Spectra Precision servicecentrum

De Spectra HV302 multifunctionele bouwlaser wordt altijd in een door Spectra gecertificeerd servicecentrum gekalibreerd voor verzending en standaard geleverd inclusief kalibratierapport en sticker met de volgende kalibratiedatum.

 

Alles-in-1-kofferset HV302

De HV302 is ook te bestellen in een compleet koffer set met daarin de laser, handontvanger, afstandsbediening, oplader, statief en meetbaak.

 

Voor wie is deze laser geschikt?

De Spectra HV302 multifunctionele bouwlaser is ideaal voor bouwbedrijven, interieurbouw, plafondbedrijven, zzp’ers, klusbedrijven en voor iedereen die alle functies uit een laser wilt halen.

 

In hoogte verstelbaar statief

De HV302 is ideaal te gebruiken met ons assortiment spindelstatieven voor interieurwerk of het maken van plafonds.

 

Multifunctionele bouwlaser blogs lezen?

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600