Optimale bouwdroging in de winter

Geschreven door Ronald 14-12-2018 0 Reacties Alles over klimaatbeheersing,Bouwplaatsinrichting,

 

Het is inmiddels halverwege de maand december, en de eerste winterse perikelen hebben zich alweer aangediend. Zo tref je je auto in de vroege ochtend dikwijls aan onder een dikke laag condens en ook de wegen blijven lang vochtig. Voor de afbouwsector breekt weer een drukke periode aan. Tijdens de afbouwfase van een nieuwbouwwoning zullen er immers weer grote problemen ontstaan met betrekking tot vocht. De hamvraag luidt dan ook: Hoe krijgen wij de bouw droog en hoe kun je toch doorwerken in de wintermaanden? Daar hopen wij je hier een duidelijk antwoord op te kunnen geven.

 

Stap 1: de juiste bouwdroger kopen

Om een ruimte zo snel mogelijk volledig droog te krijgen, is het kiezen van de juiste bouwdroger een eerste stap in de goede richting. Een bouwdroger in ons online assortiment is er te allen tijde een van het merk Dryfast. Deze Nederlandse fabrikant levert bouwdrogers in diverse prijsklassen met verschillende capaciteiten.

 

Een bouwdroger van Dryfast functioneert uitmuntend bij temperaturen rond de 10 °C. Hier heeft de fabrikant bij het ontwikkelen van zijn bouwdrogers dan ook veel aandacht aan geschonken. Dit omdat veel afbouwmaterialen dienen te worden verwerkt tussen de  8 en 12 °C. Dit is de meest ideale temperatuur voor afbouwwerkzaamheden.

 

Stap 2: koop er een ventilator bij

Als de temperatuur eenmaal boven de 10 °C gaat stijgen, dan geeft Dryfast je het dringende advies om een bouwdroger te gebruiken in combinatie met een hiervoor geschikte ventilator. De inzet van een ventilator maakt namelijk een nog sneller droogproces mogelijk. Hiervoor hebben wij dan ook een speciaal actiepakket met bouwdroger DF800 en een ventilator voor je samengesteld, met een aantrekkelijke korting.

 

Stap 3: droog supersnel met een extra bouwkachel

Mocht de temperatuur juist beduidend onder de 10 °C gaan zakken, dan raden wij je ten zeerste aan om aan de combinatie van een bouwdroger en een ventilator bovendien nog een bouwkachel toe te voegen. Hiervoor is een elektrische kachel uit de serie DFE van Dryfast verreweg de beste keuze. Deze blauwe kachels zijn namelijk veilig en ijzersterk.

 

Alle elektrische heaters uit de DFE-serie van Dryfast zijn uitgevoerd met een dubbele mantel. Hierdoor blijft de omkasting van de bouwkachel te allen tijde slechts handwarm, zelfs bij een plotselinge stroomstoring op de bouwplaats. Dankzij deze bijzondere techniek zal er gelukkig nooit schade kunnen ontstaan aan 'verse' vloeren van zandcement. Iets wat met goedkopere kachels die zijn uitgerust met slechts een enkele wand helaas wél regelmatig gebeurt.

 

Conclusie: wil je tijdens de koude winterdagen eveneens verzekerd zijn van een snelle en goede bouwdroging? Dan is de gecombineerde inzet van zowel een bouwdroger, een ventilator als een dubbelwandige, elektrische bouwkachel de beste keuze. Ook hiervoor hebben we een combipakket samengesteld, dat bestaat uit de drie producten die hierboven staan beschreven.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600