Ventilator Dryfast, ideaal voor de hete dagen

Geschreven door Ronald 21-06-2019 0 Reacties Alles over klimaatbeheersing,Bouwplaatsinrichting,

Ventilator Dryfast kopen | Visser Assen

 

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het dan toch zomer geworden. Wat heet! Voor de vakantieganger natuurlijk prachtig, maar minder prettig als je gewoon aan het werk bent. Wil je tijdens de snikhete dagen toch een beetje comfortabel kunnen werken, dan is een goed ventilator natuurlijk onmisbaar. Als je er nu zeker van wilt zijn dat je de goede ventilator in huis haalt, lees je even snel deze blog. Zo houd jij je hoofd lekker koel!

 

Ventilator Dryfast met veel verschillende toepassingen

Als dealer en leverancier van Dryfast vinden wij de ventilatoren van dit Nederlandse merk uiteraard de beste keuze. Het aanbod van Dryfast is echter enorm en beslaat tientallen verschillende modellen ventilatoren, ieder weer met zijn eigen toepassingen, mogelijkheden en specificaties. De belangrijkste toepassingen zijn als volgt:

  • het afzuigen van kwalijke dampen, gassen en stoffen
  • het inblazen van schone lucht
  • ter ondersteuning van het verwarmingsproces en bouwdroging
  • het verkoelen tijdens warme periodes
  • het transporteren van warme, droge of koude lucht naar een door jou gekozen ruimte

Wil je nu zeker weten dat je de juiste ventilator aanschaft, dan is het zaak om vooraf te bepalen voor welke toepassing of een combinatie van toepassingen jij de ventilator wilt gaan inzetten. De vragen die je je vooraf dient te stellen zijn:

 

Wil je de ventilator gebruiken ter verkoeling, in combinatie met flexibele luchtslangen en/of stofzakken of voor beide toepassingen?

Als je de ventilator wilt gebruiken om het hoofd en de ruimte koel te houden – ideaal dus tijdens de snikhete zomerdagen – dan heb je een ventilator nodig die vrij uit kan blazen. Een dergelijke ventilator noemen wij een axiaal ventilator, deze leveren een geringe luchtdruk. De gewenste luchtverplaatsing is hierbij een alles bepalende factor. De axiaal ventilatoren in ons online aanbod van Dryfast variëren in capaciteit van 2.000 m³/uur tot maar liefst 45.000 m³/uur.

 

De beste manier om een grote ruimte lekker koel te krijgen en te houden, is natuurlijk een zogenoemde windmachine. Dit zijn stuk voor stuk grote tot zeer grote ventilatoren. Omdat ze zo groot zijn, zijn ze gemakkelijk verrijdbaar dankzij hun transportwielen. Groot geworden in de theater- en filmwereld, hebben deze professionele en fluisterstille windmachines inmiddels de oversteek gemaakt naar de werkvloer.

 

Een windmachine is een ventilator die een grote luchtverplaatsing mogelijk maakt. Zo levert de voordeligste en kleinste windmachine in ons aanbod – de TTW 12000 van Dryfast – al bijna 12.000 m3/h in beweging. De iets grotere TTW 25000 is al goed voor 27.600 m3/h terwijl de nóg grotere Dryfast TTW 35000 maar liefst 32.400 m3/h verplaatst.

 

De windmachines in de TTV-serie van Dryfast zijn de echt grote ventilatoren, vooral toegepast in de film- en theaterwereld. Deze windmachines zitten gemonteerd in een ijzeren frame en zijn verplaatspaar op vier transportwielen. Hierbij is de TTV 20000 goed voor een luchtverplaatsing van 20.000 m3/h, terwijl de professionele TTV 45000 absoluut de uitblinker is. Laatstgenoemde verplaatst maar liefst 45.600 kubieke meter lucht per uur. Handig is dat deze twee laatstgenoemde ventilatoren spuitwaterdicht zijn, ideaal voor windeffecten in de buitenlucht.

 

Wil je de ventilator juist in gaan zetten in combinatie met een luchttransportslang en/og een stofzak, dan is het belangrijkste uitgangspunt uiteraard dat de ventilator is uitgerust met of kan worden voorzien van een slangaansluiting. Bij een korte slanglengte (tot maximaal 10 meter) kan er worden gewerkt met een axiaal ventilator met een lage luchtdruk en met overcapaciteit. Bij een luchtslang die wat langer is geven wij de voorkeur aan axiaal ventilatoren met een hoge druk. Bij slangen langer dan 30 meter worden radiaal ventilatoren die ene hoge luchtdruk leveren ingezet.

 

Ben je op zoek naar een ventilator die zowel kan verkoelen als de lucht transporteren, dan zij de ventilatoren TTV4500, TTV4500 HP en de TTV7000 de juiste keuze. Deze ventilatoren zijn namelijk multifunctioneel. Deze zijn standaard vrij uitblazend en kunnen gemakkelijk worden voorzien van slangadapters waarop je een slang en/of een stofzak kunt aansluiten.

 

Wordt de ventilator alleen binnen gebruikt of wil ik hem ook buiten gebruiken?

Als je een ventilator uitsluitend binnen aan het werk wilt zetten, dan is de keuze simpel. Alle ventilatoren van Dryfast kunnen uiteraard gerust binnen worden gebruikt. Wil je een ventilator echter ook buiten kunnen gebruiken of in een vochtige ruimte, dan is het belangrijk dat een ventilator waterdicht is. Want ja, in ons land is het helaas lang niet altijd droog, In dit geval is de TTV4500, TTV4500 HP of de TTV7000 de enige oplossing. Deze zijn met een beschermingsklasse IP55 namelijk spatwaterdicht.

 

Voor welke toepassing wil ik de ventilator inzetten?

Om jou de keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn de ventilatoren in onze webshop al ingedeeld op de belangrijkste toepassingsgebieden: ventilatoren voor de waterschademarkt, multifunctionele ventilatoren (onze bouwventilatoren), stofafzuiging/afzuigventilatoren en windmachines voor pure luchtverplaatsing.

 

De bouwventilatoren uit de TTV-serie van Dryfast zijn multifunctionele ventilatoren. Deze bouwventilatoren zijn uniek in hun soort, omdat deze geschikt te maken zijn voor in feite alle denkbare toepassingen. De TTV4500, de TTV4500 HP en de TTV7000 zijn namelijk te bestellen in combinatie met tal van toebehoren. Het is dan ook niet voor niets dat deze ventilatoren de publiekslieveling zijn onder algemene verhuurbedrijven, omdat deze bouwventilatoren geschikt zijn voor zowel stofafzuiging, ondersteuning van het droogproces, het transporteren van warme licht via trappenhuizen en liftschachten als voor verkoeling tijdens de hete zomerdagen en nog veel meer.

 

Bij vele verhuurders over de halve aardbol weten deze bouwventilatoren de hoogste bezettingsgraad in de gehele huurvloot te behalen. Bovendien zouden de meeste aannemers in ons land al niet meer weten wat ze zonder de TTV-serie ventilatoren zouden moeten. Deze ventilatoren van Dryfast zijn namelijk ideaal tijdens de ondersteuning van bouwdroging.

 

Ventilator kopen, welke capaciteit heb ik nodig?

Wil je er tijdens de aankomende hittegolf er lekker koel bij zitten of wil je een ventilator inzetten voor interne ventilatie tijdens bouwdroging, dan kun je rekenen met een benodigde vrij uitblazende luchtcapaciteit van de ventilator die overeenkomt met 5 tot 7 maal de inhoud van de betreffende ruimte.

 

Hieronder zie je een tabel met daarin enkele voorbeelden van het benodigde aantal luchtwisselingen voor diverse toepassingen. Eén luchtwisseling is de complete inhoud van de ruimte die wordt ververst met frisse lucht.

 

Toepassing / ruimte            Luchtwisselingen per uur
 Stofafzuiging in de bouw 18 - 20
 Tunnel beluchting 40
 Bakkerijen 20 - 40
 Montagehallen 5 - 8
 Opslagplaatsen algemeen  3 - 6
 Fruitopslag 40
 Grote keukens 15 - 20
 Kantoren 5 - 8
 Machinekamers 15 - 30
 Verf spuiten 20 - 50

 

Alle ventilatoren bekijken ►

 


 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600