Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Filterbox Dryfast FB300: dé oplossing tegen verfnevel en stof

Geschreven door Ronald 04-09-2020 0 Reacties Bouwplaatsinrichting,Alles over stofbeheersing,

Sinds enige tijd is het toch al omvangrijke assortiment van Dryfast uitgebreid met de FB300. De FB300 is een filterbox die het mogelijk maakt om ook zonder los te vervangen stofzakken een complete stofafzuiging voor elkaar te krijgen. De filterbox FB300 van Dryfast is uit te breiden met een grote verscheidenheid aan filters die helpen om onder meer verfdampen en fijnstof tegen te houden.

 

Filterbox Dryfast FB300 tegen corona en verfdampen | Visser Assen

 

Filterbox Dryfast ideaal voor kleine ruimten

Filterbox FB300 is in eerste instantie speciaal door Dryfast ontwikkeld om stofbeheersing in krappe ruimten mogelijk te maken. In kleinere ruimten is lang niet altijd genoeg plek om een combinatie van een ventilator, slang en een stofzak met een lengte van drie meter te kunnen inzetten. Omdat in dit geval de lange stofzak wordt vervangen door de filterbox, kun je hiermee juist in kleinere ruimten veilig het stof afvoeren.

 

Filterelementen voor een groot aantal toepassingen

Het unieke aan deze nieuwe geheel nieuwe vorm van stofafzuiging van Dryfast is dat de FB300 bestaat uit een soort doos van van ijzersterk kunststof. Deze box kan worden uitgebreid met een grote verscheidenheid aan filterelementen. Het is zelfs mogelijk om de lucht te laten leiden door een combinatie van maar liefst drie filterelementen achter elkaar. Zo kun je als gebruiker zelf de filterbox geheel naar wens samenstellen om zo tot de ideale filtercombinatie te komen voor een groot aantal toepassingen.

 

Zo zijn wij van Visser Assen ervan overtuigd dat de FB300 filterbox van Dryfast uitermate geschikt is voor de bouw- en renovatiemarkt. Speciaal voor de bouw zal een filterbox samen kunnen worden gesteld met een G4 cassettefilter voor grof stof in combinatie met een F9 cassettefilter voor fijnstof of met een F7 zakkenfilter voor fijnstof. Voor renovatiewerkzaamheden in gebouwen voor kwetsbare groepen mensen, zoals bijvoorbeeld een verzorgingstehuis, een ziekenhuis of een school, kun je de FB300 uitbreiden met een G4 grofstof cassettefilter, een F9 cassettefilter voor fijnstof en een HEPA-filter.

 

Verfnevelfilter of koolstoffilter voor schilderswerkzaamheden

En niet alleen voor de bouwsector is deze filterbox van Dryfast een ware uitkomst, ook schilders en spuiters hebben deze unieke oplossing in de armen gesloten. Zo biedt Dryfast je de mogelijkheid de FB300 aan te vullen met het speciale koolstoffilter voor deze filterbox. Dit filterelement kan worden ingezet voor een grote verscheidenheid aan toepassingen om de verspreiding van vieze en vervelende geuren tegen te gaan. Niet alleen tijdens renoveringswerkzaamheden of tijdens de bouw, maar bijvoorbeeld ook hinderlijke dampen die vrijkomen tijdens het schilderen of zelfs in de industriële sector.

 

Als laatste heeft het Nederlandse topmerk Dryfast het speciale verfnevelfilter in het leven geroepen. Dit groene filterelement kan worden toegepast voor het opnemen van verfnevel en stof. Dit maakt de FB300 juist uitermate geschikt bij spuitwerkzaamheden op locatie. De combinatie van een stofafzuigset met filterbox en een verfnevelfilter is een veel goedkopere oplossing dan traditionele methoden om verfnevel op te vangen.

 

Filterbox Dryfast FB300 is overal mee te combineren

Dit unieke filtersysteem van Dryfast blinkt uit in gebruiksgemak. Zo is de filterbox zeer eenvoudig schoon te maken. Gewoon even de filters uit de behuizing halen, waarna je de kunststof omkasting gemakkelijk kunt schoonmaken. Met een hogedrukreiniger bijvoorbeeld. Waar ze bij Dryfast eveneens goed over hebben nagedacht, zijn de beide slangaansluitingen van de FB300. Zowel de aanzuig- als de uitblaas-slangaansluiting heeft met een diameter van Ø 300 mm gewoon de standaardmaat. Hierdoor is de filterbox op zeer veel verschillende manieren met ventilatoren en luchttransportslangen te combineren. Zowel voor overdruk- als onderdruktoepassingen. Bovendien is de FB300 van Dryfast een efficiënte oplossing voor een groot scala aan vormen van stof- en geurbeheersing voor bedrijven die reeds in het bezit zijn van de juiste ventilatoren.

 

De filterbox DF300 is op de volgende manieren op te stellen:

 

 
     
 

 

Filters voor filterbox FB300 en de aanbevolen filtercombinaties bij iedere toepassing

 

 

FB300 filterbox Dryfast past op diverse ventilatoren

Omdat iedereen op een zo veilig mogelijke en efficiënte manier stofvrij zou moeten kunnen werken, is deze filterbox uitgevoerd met normale, standaard slangaansluitingen. Zo is de behuizing aan beide zijden voorzien van een slangaansluiting van Ø 300 mm. Hiermee is de FB300 filterbox te gebruiken met een grote verscheidenheid aan ventilatoren. Uiteraard past deze filteroplossing op de afzuigventilatoren uit zowel de DAF- als de TTV-serie van Dryfast.

 

En dat niet alleen, de FB300 kan namelijk ook zonder enige moeite worden gebruikt in combinatie met hogedruk axiaalventilatoren van andere merken, zolang ze maar een luchtverplaatsing kunnen bieden tussen de 2000 en 4000 kubieke meter per uur. De filterbox van Dryfast kan zonder enige problemen worden gebruikt in combinatie met onder andere de DAF2500/3000, DAF3900 en de TTV3000 van Dryfast/Trotec.

 

Bovendien is de FB300 van Dryfast te bestellen als complete set. Deze stofafzuigsets bevatten naast de filterbox zelf nog een axiaal ventilator en een aanzuigslang. Bovendien worden de meest voorkomende filters – de G4 en de G9 – standaard meegeleverd in deze complete stofafzuigsets.

 

Filterbox FB300 van Dryfast, ook iets voor jou?

Conclusie: de FB300 filterbox van Dryfast is een meer dan uitstekende oplossing voor stofafzuiging in kleinere ruimten die geen plaats bieden aan een lange stofzak. Omdat het stof in plaats van in een zak door een aantal filters wordt opgevangen, blijft de werkplek vrij van stof. Bovendien kan de juiste combinatie van filters – denk om het filter HEPA H13 – ervoor zorgen dat zelfs COVID-19 zich niet verder kan verspreiden.

 

Filterbox FB300 en filters bekijken ►

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600