Windmachine houdt je vee koel

Geschreven door Ronald 13-08-2020 0 Reacties Alles over klimaatbeheersing,Bouwplaatsinrichting,

Windmachine Dryfast houdt je vee lekker koel!

 

Het is half augustus en de mussen vallen van het dak Het is al meer dan een week bloedheet, met tropische temperaturen ver boven de 30 graden Celsius. Niet alleen voor de mens is deze temperatuur bijzonder onaangenaam, maar ook voor dieren. Niet voor niets raadt stichting Wakker Dier boeren aan hun vee op een diervriendelijke manier te koelen. En hoe kan dat nu beter dan met een windmachine?

 

Vee koelen is wettelijk verplicht

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft landbouwminister Schouten onlangs Kamervragen gesteld over het gebrek aan schaduw in weilanden waar dieren worden gehouden. Al vóórdat de huidige hittegolf begon hadden 110 miljoen dieren dit jaar last van hittestress, zo onderzocht Wakker Dier. "En dan moest de echte hitte van 35 graden en meer nog komen. Het houden van dieren in de wei zonder schaduw is een overtreding van de zorgplicht voor dieren en moet beboet worden", aldus PvdD-kamerlid Frank Wassenberg.

 

Wie een hart heeft voor dieren, zorgt ervoor dat zij zo zorgeloos kunnen leven. Een goede koeling van het vee helpt daarbij. Sterker nog, eigenaren van dieren zijn wettelijk verplicht hun dieren de nodige bescherming te bieden, ook bij bijzondere weersomstandigheden. De Partij voor de Dieren heeft de minister dan ook gevraagd de NVWA extra te laten controleren op naleving van deze plicht tijdens deze extreme hittegolf.

 

Veesector massaal aan de windmachine

Het was dan ook niet zo vreemd dat onze windmachines van Dryfast de afgelopen winkel de virtuele winkel uitvlogen. Nu doen deze grote, professionele ventilatoren het natuurlijk altijd wel goed tijdens een landelijke hittegolf, maar de afname onder de veesector was behoorlijk opvallend. Het lijkt er dus op dat de veeboeren massaal gehoor geven aan de oproep van de dierenorganisaties om vooral de koeien, schapen, varkens en paarden in ons land te koelen.

 

En sommige agrariërs blijken bijzonder inventief. Zo heeft een veehouder uit het oosten van ons land niet alleen vier enorme windmachines geïnstalleerd, hij heeft bovendien de stal uitgerust met een speciale vernevelingsinstallatie. Alles om het leven van Clara 21 en Bertha 58 zo comfortabel mogelijk te maken. Maar voor die paar hete dagen in het jaar zijn onze mobiele windmachines een uitstekende, budgetvriendelijke oplossing.

 

Windmachine Dryfast voor koeling van mens en dier

Om de stal te koelen – of een loods met vers geoogste aardappelen of natuurlijk jezelf – maken wij gebruik van de expertise van Dryfast. Dit Nederlandse merk biedt je namelijk de keuze uit een grote verscheidenheid aan windmachines. Flink uit de kluiten gewassen ventilatoren, die in staat zijn om een grote ruimte moeiteloos te kunnen laten afkoelen. Zo is de voordeligste uitvoering – de TTW 12000 – al goed voor een luchtverplaatsing van een kleine 12.000 kuub per uur. Veel agrariërs maken gebruik van onze voordeelset met twee of zelfs drie van deze ventilatoren, die ze op strategische plekken in de stal kunnen neerzetten.

 

Een windmachine die een flink stuk krachtiger is, is de TTW 25000 van Dryfast. Deze enorme ventilator staat garant voor een indrukwekkende 27.600 kubieke meter per uur. Zijn grote broer is de TTW 35000 van Dryfast, een windmachine van een behoorlijk verbluffende 32.400 kuub per uur. Beide ventilatoren zijn eveneens leverbaar als voordeelverpakking met twee van deze windmachines.

 

Baas boven baas is natuurlijk de TTV 45000 van Dryfast. Dit is een enorme windmachine die een bijzonder indrukwekkende 45.600 kubieke meter lucht kan verplaatsen per uur. Deze enorme ventilator is bovendien uitgevoerd met vier zwenkwielen. Zo is deze windmachine buitengewoon mobiel. De TTV 45000 heeft ook nog een kleinere versie, de TTV 20000. Deze vierkante ventilator weet nog altijd een 20.000 kuub aan lucht per uur voort te bewegen.

 

Je ziet het, onze windmachines zijn een voordelige oplossing om mens en dier koel te houden. Met een windmachine van Dryfast hoor je zeker geen koe meer mekkeren!

 

Windmachines bekijken ►

 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600